Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Rintamamiestalo myynnissä

Omakotitalo myynnissä keskustassa
Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Pihakilpailun parhaat palkittiin

Erkki Sorsamäki

Missä on Kyyjärven kaunein pihapiiri? Nyt se tiedetään.

Kaunis Kyyjärvi ry, Maa- ja kotitalousnaiset ja yhdyskuntalautakunta järjestivät  viime kesänä kilpailun Kyyjärven kauneimmasta pihapiiristä. Osallistujia olikin ihan mukavasti, omakotitalojen sarjassa viisi ja maatilojen sarjassa neljä. Kyliä ilmoittautui kolme, mutta  kaikki kylät oli arvioinnissa mukana.

Lämmminhenkinen kahvi- ja palkintojenjakotilaisuus pidettiin Kivirannan palvelukeskuksessa maanantaina 25.09.2006.Tilaisuuden aluksi Maija Suunittu toivotti vieraat tervetulleiksi ja lausui Aino Kailaan runon `Lapin syksy`.

Kunnanjohtaja Mikael Palola toi tilaisuuteen Kyyjärven kunnan tervehdyksen. Hän sanoi tuntevansa mielihyvää  kaikista Kyyjärvellä toteutetuista elinymäristön parantamishankkeista. Täällä on ymmärretty hyvän ympäristön merkitys asuinviihtyvyyteen kiitettävällä tavalla.  Eräänä hyvänä esimerkkinä asuinympäristön parantamiseen liittyvistä hankkeista  mainittakoon. `Kaunis Kyyjärvi -hanke`. Pihakilpailu on niinikään hyvä kannustin asiassa. Olkoon palkitut pihat hyvänä esimerkkeinä meille kaikille.

Tulokset:

Omakotitalosarjan voittaja : Raili ja Urho Väisänen

Maatilojen sarjan voittaja : Vuokko ja Jouko Huumarkangas

Kainein kylä:  Oikarin kylä

Molempien sarjojen voittajat saivat Puutarhaliiton `Palkintopiha`-taulun ja kaunein kylä kilpailun voittaja sai kiertopokaalin ja Toimintakeskus Touhulan toteuttaman upean `Kaunein kylä 2006` kyltin.

Arvioinnin suoritti 9.8.2006 ulkopuolinen asiantuntijaryhmä Karstulasta johon kuului viisi henkilöä. (Ulla ja Timo Viertamo, Elina Saramäki, Riitta Oikari ja Kirsi Isoaho)

Tuomaristo totesi , että omakotitalojen sarjassa Raili ja Urho Väisäsen tulopiha hurmasi kauneudellaan, kasvien runsaalla ja selkellä käytöllä, kasvillisuutta käytetty monipuolisesti (villaheisi, siperian pihta, perennapenkki, ruusukvikkeni) piha jaoteltu selkeästi hyöty -ja oleskelupihaan, kaikessa näkyy ammattimainen hoito, hyvin osattu valita tulotien materiaaliksi kivituhka.

Maatilojen sarjan Vuokko ja Jouko Huumarkankaan voittajapiha oli tuomariston mielestä selkeä, tuotantopiha ja talon piha hyvin erotettu toisistaan, piha hoidettu ammattimaisesti, paljon kasvillisuutta mutta mietitty tarkkaan mihin laitettu ja mitä, piha kuin maisema.

Kylien sarjan voittaja Oikarin kylä oli tuomariston mielestä yleisilmeeltään siisti, hyvin hoidetut pihapiirit, maatilojen koneet konehalleissa, pihat olivat puistomaisia paljon vanhoja puita.

Tuomariston mukaan kaikki Kyyjärven  kylät olivat yleisilmeltään siistejä, romuautoja yms. romua ei ainakaan tielle näy, hoitamattomat pellot luovat nopeasti ankean tuntelman, talot ja tuotantorakennukset pääsääntöisesti hyvässä maalissa ja ekopisteet siistejä.

Pihakilpailun järjestäjät kiittävät kaikkia kilpailuun osallistuneita, tuomaristo mukaan lukien. Kaikki mukana olleet pihat olisivat ansainneet palkinnon. Kannustakoon nämä esimerkit meitä kaikkia itsetutkiskeluun. Asiaan palataan uudemman kerran toivon mukaan vielä suuremmalla joukolla.