Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppanit

Nopola News - uusmedian kehityshanke käynnistymässä

28.9.2006 Aaro Toppinen

Tänään kolahti postiluukusta se viimeinen sinetti eli TE-keskus myönsi hankkeelle jatkoaikaa 15.11.2007 saakka.

Kunnanhallitus teki omalta osaltaan käynnistämispäätöksen maanantaina 18.9.2006. Kyseessä on siis kunnan hallinnoima hanke.

Alkuperäisen hankesuunnitelman mukaan toteutusaika oli 1.12.2005 - 15.11.2006, mutta monet erinäiset syyt viivästyttivät hankkeen räväkkää käynnistämistä. Taustatyötä on toki tehty koko ajan ja nyt järjestelmät ja suunnitelmat ovat siinä kunnossa, että päästään kunnolla alkuun.

Nopola News - uusmedian kehityshankeen hyväksytty kustannusarvio on 82.610 €:a, josta julkisen rahoituksen osuus on 62.000 €:a ja yksityisen rahoituksen osuus 20.610 €:a. Yksityisrahoituksen kokoon saaminen on ehkä askarruttanut päättäjiä eniten, mutta se ei näyttäisi tuottavan ongelmia. Kunnanhallitus myönsi keväällä julkaisun markkinointi- ja mainospaikkojen myyntioikeudet Kyyjärven Mediamyllärit ry:lle, joka siis vastaa yksityisrahoitusosuudesta. Järjestelmä on nyt saatu siihen kuntoon, että yhteistyökumppaneille testisivuja on voitu tehdä ja mainospaikkoja myydä. Sivusto avataan lähitulevaisuudessa. Hinta/laatusuhde näyttää olevan kohdallaan, sillä lähes puolet yksitysrahoituksesta on koottu muutamassa viikossa!

Alkuperäinen hankesuunnitelma pitää sisällään mm. lähimarkkinapaikan perustamisen yksityishenkilöille, ostos- ja menovinkkien kehittämisen yritysten kanssa, sähköisen ja painetun median yhdistämisen sekä nettiradiotoiminnan kehittämisen. Aika paljon raskasta tavaraa. Suunnitelmaa joudutaan kuitenkin heti ensi töiksi tarkentamaan ja miettimään toteutuksen painopistealueita uudelleen. TE-keskuksen päätöksen erityisehdoissa nimittäin velvoitetaan seuraamaan Pohjoisen Keski-Suomen seutuportaalin kehittymistä ja tietyiltä osin yhteensovittamaan Nopola News Viisaankivi-portaalin kanssa.

Tarkennetuista suunnitelmista tulee sitten erikseen juttua myöhemmin. Alustavasti on kuitenkin suunniteltu, että ensimmäisessä vaiheessa panostetaan ainutlaatuisen yhteistyökumppanisivuston käyttöönottoon ja sen ideoiden kehittämiseen  

Ohjausryhmään kunnanhallitus valitsi kunnan edustajaksi Alpo Noposen, Viisari ry:tä edustaa Katriina Oinonen ja TE-keskusta ylitarkastaja Veli Koski. Muilta osin kokoonpano on vielä auki, mutta ainakin yrittäjien edustaja on tulossa sekä edustajia muista järjestöistä ja edunsaajista. Ohjausryhmän ensimmäiseksi kokouspäiväksi on kaavailtu tiistaita 24.10.2006. Ensimmäisessä kokouksessa on mm. tarkoitus käsitellä tarkennettu hankesuunnitelma, joten töitä ja miettimistä riittää.

Oho, meinasi ihan unohtua. Maaseudun kehittämisyhdistys Viisari ry on ollut alusta asti vahvasti mukana Nopola Newsin kehittämisessä.