Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Puuseppä vielä armeijan harmaissa

1.12. Tuula Härkönen

Janne Eskelinen, 20 v, valmistui Jyväskylän ammattiopistosta puusepäksi 1.6.2006.

Prrrrrrrrrrrrrrrrr (22.11.2006)

Eskelisen Janne Noposenahosta suoritti puualan perustutkinnon 3 vuodessa, 120 opintoviikkoa. Onneksi olkoon, sait nyt syksyllä Kyyjärven kunnan myöntämän opintostipendin.

Janne: Se oli mahtava juttu, varsinkin nyt intissä raha on tarpeen. Ja tuntuu, että opiskeluani arvostetaan.

Janne on sitä mieltä, että opiskelu teknisessä oppilaitoksessa oli käytännön läheistä: puolet teoriaa, puolet töitä. Ensimmäisenä vuonna enemmän teoriaa, toisena puoliksi ja kolmantena vuonna lähes koko ajan harjoittelua. Toki Janne oli jo kotonaan tutustunut puualaan kuten peruskoulussakin, mutta ammattikoulussa hän innostui erityisesti huonekaluista, yrittämisestä ja design-puolesta.

Janne vapautuu Kainuun prikaatin palveluksesta ensi vuoden alussa. Hän aikoo hakeutua jatko-opintoihin, mm. Tampereella on mahdollisuus suorittaa puusepän erikoistutkinto. Ammattilaisille riittää töitä, vaikka huonekalujen halpamyynti onkin polkenut palkkoja ja huonontanut laatua. massiivisesta puusta käsin tehdyt huonekalut ovat kestäviä kuten ennen vanhaan, kertoo Janne. Häntä kiinnostaa suunnittelu, prototyyppien valmistaminen ja yrittäminen.

Janne harrastaa liikuntaa: sähly, jääkiekko ja kuntosali kuuluvat siviiliajan harrastuksiin, kuten kavereittenkin kanssa oleminen. Nyt armeija-aikaan on tullut luettua, kertoo Janne. Sotkun vieressä on kirjasto. Tällä hetekellä on menossa Smithin Leijonanmetsästäjä, mielenkiintoinen kirja entisajan Afrikasta. Ihmissuhteet, viihtyisä työ ja tasapainoinen taloudellinen tilanne ovat tärkeitä asioita elämässä, pohtii 20-vuotias puuseppä. Janne ehtii käydä varsin harvoin kotonaan Noposenahossa.

Jos olisit työkalu, mikä työkalu olisit?  Puukko.

Jos olisit huonekalu, mikä huonekalu olisit?  Sohva.

Jos olisit rakennus, mikä rakennus olisit?  Puutalo, kohtalaisen iso, hienosti sisustettu, tyylikäs: moderni, mutta osittain myös jotenkin vanha.

Leikkimielinen analyysi: Janne on näppärä ja nokkela; ystävällinen ja mukavuudenhaluinenkin; omaperäinen ja tavoitteellinen; hän luottaa tulevaisuuteen.

Hyvää jatkoa Janne, olet omalla alallasi.