Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Vuoden vaihtuessa

Mikael Palola/LJ

Taas on vuosi vierähtänyt. Kulunut vuosi onkin ollut ainakin näin kunnan hallinnon näkökulmasta tapahtumatäyteinen toiminnan vuosi.

Kunnassa on panostettu kuntastrategian mukaisesti perheiden palveluihin sekä asuinviihtyvyyteen ja kunnan taloutta on vahvistettu tulevaisuuden tarpeita silmällä pitäen.

Valtakunnan tasolla on myllerretty kunta- ja palvelurakenteita ja nämä myllerrykset ovat tuntuneet myös täällä Kyyjärvellä mm. erilaisina kuntayhteistyöselvityksinä. Selvitykset ovat aiheuttaneet huolta ja epävarmuutta varsinkin kunnan työntekijöiden keskuudessa. Epävarmuudesta huolimatta henkilöstö on osoittanut erinomaista työmoraaliaan ja hoitanut työtään kiitettävällä tavalla. Tästä henkilöstölle lämpimät kiitokset!

Toteutettujen yhteistyöselvitysten perusteella seudun elinvoimaisuus ja asukkaiden tarvitsemat palvelut voidaan parhaiten turvata kehittämällä aluetta yhtenä halllinnollisena ja toiminnallisena kokonaisuutena. Onnistuakseen tämä edellyttäisi nykyisten kuntien hallinto- ja palvelurakenteiden yhdistämistä ja päällekkäisten toimintojen purkamista. Kuntarajojen poistamisen myötä vahvistuisi myös nykyisen Kyyjärven kunnan alueen asema koko seudun kauppapaikkana sekä rakennusteollisuuden ja bioenergia-alan yritysten keskittymänä.

Kyyjärveläisille on tarjolla erinomaiset tulevaísuuden näkymät. Meillä on vahva yrittäjämäinen yhteisen tekemisen meininki ja menestyvät yritykset sekä aktiiviset yhdistykset ja järjestöt. Näiden varaan meillä on mahdollisuus muodostaa nykyisestä "hallinnolllisesta Kyyjärven kunnasta" asukkaita, yrityksiä ja yhteisöjä kokoava toiminnallinen jäsentensä hyvinvoinnista huolehtiva aktiivinen "kyläyhteisö".

Kiitokset kuluneesta vuodesta.  Rauhallista Joulun aikaa ja onnellista alkavaa Uutta Vuotta!

Mikael Palola
kunnanjohtaja

Tänä vuonna Kyyjärven kunta ei lähetä joulukortteja, vaan käyttää niihin varatut rahat lapsi- ja perhepalveluihin