Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Musiikki soi Saunakylällä

Bumtsi Bum... soi rytmikkäästi vuodelta 1949 olevalta levysoittimelta, kun Saunakylälle muuttanut Olli Juutilainen toivotettiin tervetulleeksi kylälle.
Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Jätepaperin keräysastiat uusitaan Kyyjärven kirkonkylällä

Erkki Sorsamäki

Jätepaperi laitetaan kirkonkylällä jatkossa `Molokkiin`.

Millespakka Oy:n toimesta aloitettiin jätepaperin keräysastioiden uusiminen Kyyjärven kirkonkylällä maanantaina 4.12.2006. Uudet keräysastiat upotetaan maahan siten, että suurin osa jää maanpinnan alapuolelle, pintaan näkyy vain kaivon omainen kansi, jossa on avattava luukku paperin laittamista varten. Paperi menee kaivon sisällä olevaan muovilujitteiseen pussiin,joka tyhjennetään  urakoitsijan toimesta, nosturin avulla. Kuva kunnanviraston keräyspisteestä.

Uudet astiat sijoitetaan ekopisteiden läheisyyteen seuraavasti: Kalliorannan leirintäalueen tienhaara, Lintupuro, kunnanvirasto 2 kpl, Nopolan koulun pysäkäintialue ja Anttilantienhaara.

Astioihin saa laittaa ainoastaan jätepaperia kuten ennenkin. Pahvia ja muovia (muovipusseja) sinne ei  saa laittaa. Tässä suhteessa on lajittelussa edelleen parantamisen varaa. Jätepaperin joukkoon on mennyt vieläkin pahvia ja muovipusseja.

Nykyiset metalliset jätepaperin keräyskontit on nyt tyhjennetty ja niihin aletaan keräämään tästä eteenpäin jätemuovia. Konttien kylkeen on kiinnitetty jätelajiketta osoittava tarra `keräysmuovia`. Jätepaperia niihin ei enää saa laittaa.

Huom!

Jos joku on ehtinyt pudottamaan  astiaan jätepaperia niin jätemuovia  voi laittaa siitä huolimatta paperin päälle.

Uskomme, että muovin keräystä haittaava astioiden nopea täyttyminen helpottaa tämän jälkeen.

Sivukylillä paperinkeräys säilyy ennallaan ja se kerätään edelleen nykyisiin metalliastioihin. Jatkossa selviää tuleeko keräyastioihin sielläkin muutosta .

Yleispätevä ohje, laita astiaan vain sitä jätettä mitä astian kyljessä lukee.

Jätteenkuljettajan mukaan ekopisteille tulee vieläkin elektroniikkaromua ja pahvijätettä ym. sinne kuulumatonta jätettä. Ne tulee toimittaa hyötyjäteasemalle, joka on auki keskiviikkona 10.00-13.00 ja launtaina 9.00-12.30.

Lisätietoja saa jätteenkuljettajalta 0400-589660