Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppanit

Piia Saarenketo vierailulla

13.12.2006 Aaro Toppinen

Saarijärveläinen -lehden freelancer toimittaja Piia Saarenketo tutustui Nopola Newsiin. Onko kuvassa Suomen edistyksellisin toimittaja?

Ei tietenkään siitä syystä, että kävi tekemässä juttua Nopola Newsistä Saarijärveläinen -lehteen vaan ihan muista syistä. Niihin syihin vähän myöhemmin.

Nopola Newsin tausta, synty ja itse julkaisu on Piialle jo entuudestaan hyvin tuttu. Tällä kertaa häntä kiinnosti mm. julkaisujärjestelmä, kirjoittajien, juttujen ja mukana olevien tahojen määrä sekä tulevaisuuden suunnitelmat. Nopeasti se aika vierähti, kun taas päästiin Veikon ja Irman kanssa vauhtiin. Jopa niin nopeasti, ettei kunnollista vastahaastattelua ehditty tekemään, liekö olisi osattukaan. Mutta jotakin kuitenkin.

Saarijärveläinen -lehdessä hänelle kuuluu mm. Kyyjärven asioista kirjoittaminen. Suoraa vastausta siihen, miten paljon Piia käyttää Nopola Newsiä, ei tietenkään saatu. Monipuolista perustietoa on hankittava sieltä mistä sitä parhaiten on saatavissa. No, kukin voi tykönään pohtia, mistä ne Kyyjärven ajantasaisimmat tapahtumat ja tiedot löytyvät.

Mutta sitten tuohon alkuväittämään - edistyksellisin toimittaja. Väite perustuu nimittäin siihen, että joku aika sitten Saarijärveläisessä oli artikkeli alueemme yrittäjähdistysten kuulumisista. Kyyjärven kuulumisia kertoessaan hän mainitsi Kokoonjuoksu- hankkeen ja - tietoisesti tai tietämättään - jotenkin näin. "Elokuun Nopola News -verkkolehdessä kunnanjohtaja Mikael Palola kertoo ....jne." Yksi yksittäinen lause, mutta aika ainutlaatuinen, jos sitä pohtii vähän syvällisemmin. Toimittaja siteeraa kansalaismediaa painettuun julkaisuun päätyvässä artikkelissaan. Ei tämäntyyppisiä lauseita joka päivä näe.

Orastava yhteistyö Saarijärveläisen kanssa on alkanut hyvin, sillä esimerkiksi joitakin valokuvia on jo toimitettu. Eihän tämä yhteistoiminta keneltäkään ole pois, todettiin.

Jäädäänpä odottelemaan Saarijärveläistä.