Kyyjärven verkkolehti | tammikuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppanit

Katso lisäkuvat   

Mediamyllärit osti osakehuoneistoja ja...

28.12.2006 Kyyjärven Mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

sanan varsinaisessa merkityksessä tuo valoa pimeään, kun yli 10 vuotta tyhjillään olleisiin Säästöpankin entisiin tiloihin valot syttyivät torstaina.

Kaikkihan alkoi siitä kun joku mylläreistä huomasi painetussa mediassa, Keskisuomalaisessa, Kapiteeli Oyj:n myynti-ilmoituksen. Sen mukaan myynnissä olivat edulliseen hintaan As.Oy Kyyjärven Säästötalossa kaksi osakehuoneistoa. Välittömästi otettiin yhteyttä myyjään ja varattiin huoneistot esittelyä varten. Täytyy myöntää, että mediamyllärit toimii lähes valonnopeudella, sillä pisin aika, 7 päivää, meni siihen, että hallitus saatiin laillisesti kokoonkutsutuksi. Sitäkään aikaa ei toki levätty laakereilla ja haukoteltu kinkun syönnissä. Keskiviikkoiltana hallitus päätti osakkeiden ostosta yksimielisesti. Kauppakirja allekirjoitettiin torstaina klo 10.00 ja jo illalla entinen pankkisali oli maalattu uuteen uskoon. Tosin pieni varaslähtö kunnostushommiin otettiin heti aamusta.

Liiketilaa on yhteensä noin 120 m2:ä ja yhteiset tilat siihen päälle. Entisestä pankkisalista on tarkoitus kunnostaa huippukonein varustettu atk-luokka ja muihin tiloihin siirtynee Nopota News -uusmedian kehityshanke. Siirtyminen edellyttää vielä kunnanhallituksen hyväksynnän. Näillä järjestelyillä päästään kuitenkin toteuttamaan hankesuunnitelman mukaista toimintaa netiikahviloineen ja saadaan kylänraittia ehostettua, kun tyhjillään olleisiin tiloihin saadaan toimintaa.

Kokousta edeltävällä viikolla mylläreiden mylly pyöri täysillä. Mistä koneet atk-luokkaan? Ylimääräistä rahaa ei ole, sillä Mediamyllärit vastaa kehityshankkeen 20.000 €:n yksityisrahoitusosuudesta. Viiden vuoden leasing tuntui turhan kalliilta. No, eihän siinä muu auttanut kuin yhteydenotto näihin Nopola Newsin loistaviin yhteistyökumppaneihin. Heille esitettiin, että mikäli yritys tai yhteisö sijoittaa yhden työaseman luokkaan, niin se saa luokan käyttöönsä 5 päivänä vuodessa kolmen seuraavan vuoden aikana. Muu aika on mylläreiden käytössä ja vuokrattavissa. Luokan ja koulutuksen tarvetta näyttäsi olevan, sillä muutaman yhteydenoton jälkeen konekantaa on jo lähes 7-8 koneen verran. Kaikilla ei akuuttia tarvetta ole, mutta haluavat olla mukana tukemassa hyvää ideaa. Se on erittäin positiivista kuultavaa ja antaa uskoa tulevaisuuteen.

Samalla viikolla käytiin alustavia neuvotteluja Karstulan kansalaisopiston kanssa. Opisto järjestää kaksi kuukautta kestävän työvoimapoliittisen koulutuksen omilla koneillaan. Samalla kertaa järjestetään eläkeläisille suunnattu peruskurssi. Näistä lisätietoja ensi vuoden puolella. Kansalaisopiston kanssa tullaan yhteistyötä tiivistämään.

Mediamyllärit uskoo vahvasti, että myös jäsenhankinta lähtee kovaan nousuun. Tilojen myötä on jotain todellista tarjottavaa jäsenyydelle. Lisätietoja jäsenyydestä löytyy Info-sivun alta.

Mediarikasta Uutta Vuotta 2007 ja pysykää ihmeessä kanavalla. Tiedotettavaa riittää.

Ps. Palautteen perusteella pieni tarkennus nettikahvila ideaan. Parempi sana kahvilan tilalle olisi ehkä -kioski tai -kuppila, sillä Mediamylläreiden tarkoituksena ei ole ryhtyä kilpailemaan kahvilayrittäjien eikä muidenkaan kanssa vaan päinvastoin. Mikäli tilat ja luokka saadaan aktiiviseen käyttöön niin sehän tuo kassavirtaa myös paikallisille yrittäjille. Kunhan vain huolehditaan siitä, että lounastauko on riittävän pitkä :). Kioskista tai kuppilasta sitävastoin saa paremminkin tukea ja opastusta atk-asioihin liittyvissä kysymyksissä tai voi selailla nettiä asiakaspäätteillä. Että semmoinen kuppila.