Kyyjärven verkkolehti | tammikuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppanit

Nopola News edelleen Top-10 listalla

1.1.2007 Kyyjärven Mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

Mielenkiintoinen vuosi tulossa, tässä vähän esimakua suunnitelmista.

Lintulahden Matti, www.mattilintulahti.net, blogissaan tutki median vaiheita vuodelta 2006. Lordin Euroviisuvoitto oli tottakai sensaatio, mutta hyvin säilyi Nopola Newskin edeleen Matin listalla. Hyvä niin ja mediarikasta Uutta Vuotta blogirintamalle.

Tässä kuitenkin vähän tästä vuodesta ja uusista suunnitelmista. Mielenkiintoa riittää. Nopola News - uusmedian kehityshanke saatiin todenteolla käyntiin lokakuun alussa. Yhteistyökumppanit ottivat Nopola Newsin yhetistyökumppanikortti-idean ilolla vastaan, sillä tällä hetkellä yli 70 %:a Kyyjärven yrityksistä on jo mukana. Vuoden alkupuolella panostamme naapuripitäjiin, jotta saadaan aikaan mahdollisimman monipuolinen ja kattava palveluhakemisto alueeltamme. Se on kaikkien etu. Yhteistyökumppanikortti on vasta se alkupiste, josta lähdetään järjestelmiä kehittämään yhteistyössä yritysten kanssa.

Kilpailurintamalla odotetaan mielenkiinnolla WSA-kilpailun jatkoa. Selviytyykö Nopola News finaaliin saakka? Mediacabinet Oy ja Kasesoft  Oy ovat luvaneet panostaa asiaan, jotta Nopola Newsiä teknisesti kelpaa esitellä maailmalla. Tiedontuottajat ovat kuitenkin ratkaisevassa asemassa, sillä ilman heitä homma ei toimi. Vihdoin ja viimein Kyyjärvelle saadut haja-asustusalueiden laajakaistat tuovat lisää lukijoita ja toivottavasti myös runsaasti uusia tiedontuottajia entisten lisäksi.
Ennnen WSA-kilpailua ratkeaa Prix Möbius Nordica -kilpailu, johon Nopola News on ilmoitettu mukaan. Ennakkotietoa luvassa todennäköisesti jo tämän kuun aikana. Finaali käydään maaliskuun lopulla.

Helmikuussa selvinnee saadaanko Suomen Kulttuurirahastolta avustusta monipuoliseen kulttuuriperinnön tallentamiseen niin äänitteinä, valokuvina kuin liikkuvana kuvanakin. Testivideot pyörivät jo tuolla Nopola Newsin syvissä syövereissä, tosi vielä suurelta yleisöltä piilossa.

Blogi-palikka on käyttöönotettavissa käytännössä milloin vain halutaan. Heti tammikuun aikana käytäneen mielenkiintoinen keskustelu erään yhteistyökumppanitahon kanssa. Mikäli nuo neuvottelut tuovat positiivista tulosta, uutiskynnys ylittyy jälleen ainakin Suomen rajojen sisällä, miksei laajemminkin, sillä niin ainutlaatuisesta yhteistyökuviosta on taas tällä kertaa kysymys. Blogi-palikka toisi vuorovaikutusta peliin mukaan, mutta sen kanssa on edettävä harkiten.

Joulukuussa hankitut uudet toimitilat laitettiin pääosin kuntoon jo vuoden vaihteen tietämillä. Mielenkiintoinen yhtälö, jos ei olisi Nopola Newsiä - ei olisi Kyyjärven Mediamyllärit ry:tä - eikä juuri hankkittuja toimitiloja. Jokainen, joka Tiedon valtatielle haluaa, tulee sinne pääsemään tavalla tai toisella. Vanhimmasta päästä aloitetaan. Olkoon tämä nyt sitten vaikka Uudenvuoden lupaus! Yhteistyötä tullaan tiivistämään eri toimijoiden kanssa.

Pohjoisen Keski-Suomen seutuverkon päivittäminen järeämpään tekniikkaan mahdollistaa uusien palveluiden mukaantulon esimerkkinä liikkuva kuva. Verkon päivitys tapahtunee kevään 2007 aikana.

Pelataanko jo keväällä 20-pennin pajatson esikarsinnat Nopola Newsin virtuaalipajatsolla, liikkuuko kuva sivustolla, korvaako Nopola Newsin painettu versio kuntatiedotteen, onko yhteistyökumppaneita satoja vai tuhansia? Siinä kysymykisiä, joihin saadaan vastaus tämän vuoden aikana. Ruutia ainakin riittää. Ruudista tulikin mieleen, että eikun raketteja ampumaan.

Hyvää alkaavaa vuotta!