Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Kuukauden runo

Maaliskuun runon on kirjoittanut Risto Eskelinen.


Onko Kyyjärvellä ITE-taiteilijoita?

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Katso lisäkuvat   

Onko Kyyjärvellä ITE-taiteilijoita?

19.2.2007 Juttuvinkki / Marjo-Riitta Simpanen / AT

Maaseudun Sivistysliitto etsii Kyyjärveltä ja pohjoisesta Keski-Suomesta ITE-taiteen tekijöitä.

Esimerkkinä kuvassa saarijärveläisen Helinä Savosen virkattuja muotokuvia nimeltään Ujo vaaleaverikkö, Miss Eurooppa ja Punatukka.

 

ITE-taiteella tarkoitetaan virallisen taiteen ulkopuolella syntynyttä, omaperäistä luovuutta. ITE-taiteilijat ovat usein itseoppineita. ITE tulee sanoista ”Itse Tehty Elämä’. ITE-taiteen tekijät ovat oman tiensä kulkijoita. He eivät yleensä itse puhu taiteesta, sillä kyse on omaksi iloksi tekemisestä ja kokeilemisen innosta. ITE-taiteen tyypillisiä aiheita ovat eläimet ja julkisuuden henkilöt. Teokset voivat olla veistoksia, maalauksia, piirroksia, käyttöesineitä, soittimia, koristeltuja koneita tai laitteita, jne.

 

ITE-taiteen kartoitus käynnistyi Suomessa lähes kymmenen vuotta sitten, vuonna 1998. Hanketta toteuttavat Maaseudun Sivistysliitto ja Kaustisella toimiva Kansantaiteenkeskus.

 

Kysely liittyy Maaseudun Sivistysliiton toteuttamaan ITE Esillä – Kulttuurin ja matkailun kehittämisen esiselvityshanke pohjoisessa Keski-Suomessa –esiselvitykseen. Hanke kartoittaa Viisari ry:n toiminta-alueen itseoppineita nykykansantaiteilijoita. Rahoittajana toimii Viisari LEADER.

 

Kartoitusta tehdään kymmenessä pohjoisen Keski-Suomen kunnassa tai alueella, jotka ovat Kyyjärven lisäksi Kinnula, Kivijärvi, Karstula, Kannonkoski, Viitasaari, Pihtipudas, Saarijärvi, Pylkönmäki ja Äänekoskea ympäröivä maaseutu.

 

Tietoja ITE-taiteen tekijöistä kerää

Marjo-Riitta Simpanen
hankevetäjä, Maaseudun Sivistysliitto
040 - 773 4002
014 - 612 048
marjo-riitta.simpanen@elisanet.fi