Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Hyötyliikkuja jumppaa ja venyttelee

12.3.2007 Tuula Härkönen

Olipa taas tänään hyvä Hannun jumppa. Tuntuu, että ajatuskin vertyy, kiittelee Kaltiaisen Kaija.

Vaikka joskus ajattelee, että viitsiikö sitä lähteä. Porukalla on menty, eikä hän ole poissa ollut, mitä nyt muutaman kerran on tullut työesteitä.

Kaija Kaltiainen, 66v, on terve. Voisi kai olla eläkkeelläkin, vaan ei ole. Lomittaja - oikeastaan karjakko, karjatalouskoulun käynyt Ilmajoella 1960-luvun alkupuolella - tekee kymmentuntisiakin työpäiviä.

Työ on raskasta. Miten olet säilynyt ehjänä? Mahtaa olla hyvät geenit ja erinomainen pohjakunto?

Pohjakunto on jo nuoruudesta: minulla on 7 kunnan piirimestaruus yleisurheilussa. Pallonheitto, pituushyppy, juoksut ym.lajit sujuivat, mutta kun lähettivät minut koulujen välisiin hiihtokilpailuihinkin, olin aina  - viimeinen, vitsailee Kaija. Silloin ennen vanhaan koulumatkat käveltiin ja talvella hiihdettiin, ei ollut kuljetuksia 5 kilometrin matkallekaan.

Kaltiaisen Kaija on hyötyliikkuja: lomittaja kumartuu ja kurkottaa, kyykkyy ja nostaa, vetää ja työntää. Liikesarjoja tulee useita ja toistoja uskomaton määrä. Ja mitä sitten askelluksia: askelmittari voisi antaa melkoiset lukemat.

Kaija on pyörilijä. Kun aamuviideksi polkee Nurmijoelle tai järven päähän, kyllä sitä kummasti herää, virnistelee Kaija, en ole kuitenkaan käynyt kirjoittamassa nimeäni Tuliharjun laatikkovihkoon.

Olen minä muutaman kerran ulkoiluttanut suksiani tänä talvena, hän tunnustaa: on ollut vettä tai liikaa pakkasta. Läpi elämän ovat sukset kyllä kulkeneet mukana, v. 1967 Kyyjärvelle muuttanut Kaija jatkaa. Lapsuuden kilpailusijaluku ei ole masentanut.

Kaijalla on kadehdittava kunnon salaisuus: hän venyttelee aamuisin ennen ylösnousua - kuin kissa. Sepä se.  Ja työnilo saa jaksamaan ja se on tärkeää, hän painottaa.Mieltä ja kehoa virkistävät ahkerat avannossa käynnit, lisää Kaija.

PS. Haastattelijan kommentti: Upeaa, juuri näin. Naisenergiaa, viisautta ja sydäntä.

Kuva on edelisen jumpan sählyharkoista. Hannun-jumppa on maanantaisin klo 10 - 11 liikuntasalilla. Meitä oli tänään 12.3. yhteensä 25 osallistujaa!!! Tervetuloa mukaan.