Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Risteysalueen kehittäminen jatkuu

Mikael Palola

Kyyjärven Kehitys Oy on päättänyt laatia valtateiden 13 ja 16 risteysalueen ns. Paletin alueen kehittämissuunnitelman.

Kyyjärven keskustassa sijaitsevalla valtateiden 13 ja 16 risteysalueella on jo nyt hyvin merkittävä asema valtakunnallisena tehtaanmyymälöiden ja kolmen maakunnan reuna-alueiden  erikoiskaupanpalveluiden keskittymänä sekä ympärivuorokautisena automatkailijoiden palvelu- ja huoltopisteenä
 
Nyt käynnistyvän alueen kokonaisvaltaisen kehittämissuunnittelun avulla pyritään turvaamaan ja vahvistamaan risteysalueen vetovoimaisuutta kartoittamalla alueen kehittämismahdollisuudet ja alueen kokonaisuutta parhaiten tukevat uudet palvelut ja palveluiden tarjoajat.
 
Kehittämissuunnitelman laadintaan liittyen toteutetaan vuoden 2007 aikana mm. seuraavat osittain samanaikaisesti toteutettavat toimenpiteet:
- selvitetään risteysalueen vetovoimaisuutta tukevat potentiaaliset uudet liiketoimintamahdollisuudet
- kartoitetaan tunnistettujen liiketoimintamahdollisuuksien mukaiset palveluntarjoajat/toimijat
- selvitetään em. toimijoiden tarvitsemat toimintaympäristövaatimukset (tila ja tontti yms. tarpeet) ja laaditaan mahdolliset luonnokset ko. tiloista
- selvitetään eri rahoitusmahdollisuudet
- hankitaan mahdolliset rahoittajat
- hankitaan toimijat/uudet yritykset alueelle
 
Hankkeen toimenpiteiden käytännön toteuttaminen hankitaan toimenpidekokonaisuuksittain ostopalveluna. Kehittämissuunnitelman laadintaa ohjaamaan perustetaan ohjausryhmä, johon Kyyjärven Kehitys Oy:n hallitus kutsuu edustajat Kyyjärven kunnan ja  Kyyjärven Kehitys Oy:n hallituksista ja Keski-Suomen maakunnan kehittämisorganisaatioista sekä yrittäjä- ja muista elinkeinoelämän järjestöistä.