Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

"Virta päälle" - kurssi otettiin innostuneesti vastaan

23.3.2007 Kyyjärven Mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

Tiedon valtatie sai runsaasti uusia kurvailijoita.

Karstulan Kansalaisopiston, Kyyjärven Mediamyllärirt ry:n ja kirjaston yhteistyössä ideoima "Virta päälle" -kurssi pyörähti käyntiin torstaina 22.3.2007. Opetuksesta vastaa kansalaisopiston opettaja Virpi Tuominiemi Kyyjärven Mediamyllärit ry:n tiloissa. Kirjasto on ottanut vastaan ilmoittautumisia ja hoitanut muita käytännön järjestelyjä.

"Virta päälle" -kurssi on tarkoitettu senioreille tai miksei nuoremmillekin henkilöille, jotka eivät ole aiemmin tietokonetta käyttäneet. Ideana on, että ryhmä on perustasoltaan samanlainen silloin kukaan ei jää jälkeen eikä kenenkään aika käy pitkäksi. Iloinen ja innostunut ryhmä tutustui tietokoneisiin Virpin opastuksella ja jo parin tunnin kuluttua kurssilaiset selailivat Nopola Newsin sivuja kuin tekijät ainakin. Konehankintojakin jo suunniteltiin oppituntien päättteksi. "Tuo sinä pullaa niin minä tuon kahvit seuraavaksi kerraksi", kuului kommentit. Hieno homma.

Kirjastonhoitaja Tuula Eerolan mukaan kaikki halukkaat eivät mahtuneet ensimmäiselle kursille ja kymmenkunta henkeä jäi odottamaan toisen kurssin alkua. Toinen kurssi pyritään saamaan käyntiin mahdollisimman pikaisesti. Näiden lisäksi puolenkymmentä on ilmoittautunut jo vähän tietokonetta käyttäneiden kurssille, mikähän nimi tuolle kurssille keksitään.

Tupa on täynnä myös tänään, kun Digitaalikuvauksen ja kuvankäsittelyn kurssi pyörähtää käyntiin. Kursille on ilmoittautunut 13 henkeä. Kurssin vetäjänä toimii Ilari Kotilainen Kivijärveltä, yhteistyötä yli rajojen :) Myöhemmin luvassa on alkeiskursseja digitaalikameran hankkineille ja käytön opastusta.

Fintoton "hevospelikurssia", Passeli taloushallinto-ohjelmien käyttökurssia on kyselty, tietokoneiden yhteishankintamahdollisuutta, opastusta, tukipalveluita ja paljon muuta on tiedusteltu. No, tätä vartenhan Kyyjärven Mediamyllärit ry on perustettu.