Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Suomen Kulttuurirahasto: Ei, kiitos myllärit

Suomen Kulttuurirahasto jakoi tänä vuonna ennästysmäärän apurahoja ja avustuksia, 18,5 miljoonaa euroa. Kirjastoille rahaa luvassa.Yhteistyökumppanit

Tiedontuottajien ja lukijoiden apua kaivataan

15.3.2007 Juha-Matti Herrala

Juha-Matti Herrala tekee opinnäytetyötä ja tarvitsee eri tahojen apua tutkimukseensa. Teksti ohessa /AT

NopolaNews on toiminut kohta kaksi vuotta kertoen monenlaisista kyyjärveläisten asioista, niin pienistä iloisista tapahtumista kuin vakavammistakin asioista. Toimintakonsepti jossa tiedontuottajina toimivat paikalliset järjestöt ja asukkaat on osoittautunut toimivaksi. Vastaavalla mallilla toimivia medioita löytyy maailmalta, mutta Suomen sisällä vertailua tehtäessä voidaan kiistatta sanoa, että NopolaNews on toimivin ja eläväisin kansalaisjournalismi mitä tällä hetkellä toimii. Onhan tästä saatu tunnustusta ihan virallisestikin.

 

Olen seurannut NopolaNewsia melko lailla sen alkutaipaleilta asti. Aluksi vierailin sivustolla melko satunnaisesti, mutta sittemmin olen ryhtynyt lukemaan NopolaNewsia ahkerammin. Viimeistään vaihtolukukausi Bulgariassa sai seuraamaan tätä entisen kotikunnan mediaa tiiviisti. Vaihdon jälkeen päivittäinen NopolaNewsin seuraaminen jäi tavaksi ja onhan tuota mukava lueskellakin vaikkei Seinäjoki kovin kaukana Kyyjärvestä olekaan.

 

Viime syksyllä minulle ilmaantui ongelma: pitäisi tehdä opiskelut viimeistelevä opinnäytetyö, mutta aiheesta ei ollut tietoakaan. Mietin erilaisia ideoita, mutta mielenkiintoisen ja toteuttamiskelpoisen aiheen löytäminen oli helpommin sanottu kuin tehty. Jossain vaiheessa mietin yhtenä vaihtoehtona jotain verkkomediaan liittyvää ja sitten keksin – NopolaNews. Siinä olisi toisaalta itselle tuttu, mutta kansallisestikin mielenkiintoinen verkkomedian toteutus. Vähitellen aihe täsmentyi ja nyt tarkoituksenani on käsitellä kansalaisjournalismia paikallisessa viestinnässä sekä sen merkitystä paikallisille järjestöille, yrityksille ja yksityishenkilöille.

 

Nyt kaipaisin Teidän apuanne tiedontuottajat ja käyttäjät. Kuulisin mielelläni teidän näkemyksen miten NopolaNews on toiminut yleisesti ja kuinka juuri Teidän hyväksenne. Olen suunnitellut lähestyväni tiedontuottajia lähiaikoina suoraan sähköpostitse kyselyn muodossa. Pyydän, että näkisitte hieman vaivaa ja vastaisitte tuohon. NopolaNewsin lukijoita aion lähestyä hieman myöhemmin. Lukijoiden kyselytutkimus toteutetaan todennäköisesti siten, että NopolaNewsin sivulle tulee linkki kyselyyn. Vastaaminen onnistuu vaivattomasti omalta tietokoneelta nettiselainta käyttäen.

 

Unohtaa ei sovi myöskään Kyyjärven elinkeinoelämän osuutta NopolaNewsissa. Yrittäjät ehkä toimivat toimituksessa vähemmän aktiivisesti kuin paikalliset järjestöt, mutta heidän taustatukensa on olennaista NopolaNewsille. Haluaisinkin tutkimuksessa myös selvittää kuinka NopolaNews ja sen yhteistyökumppanuus on toiminut Teidän kyyjärveläisten yrittäjien kohdalla. Entä olisiko jotain kehitettävää. Pyrin olemaan teihin yhteydessä kevään mittaan.

 

Jos teille tulee jotain mieleen asian tiimoilta, niin minuun voi rohkeasti ottaa yhteyttä vaikka sähköpostitse, jmherrala@gmail.com. Kiitokset jo etukäteen avustanne!

 

Terveisin Juha-Matti Herrala