Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Kunnanvaltuuston kokouksen tallenne

Valtuuston 2.5.2007 pitämän kokoksen tallenne löytyy Nettiradio -painikkeen alta.Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Yhdyskuntalautakunnan päätöksiä

6.5.2007 Yhdyskuntatautakunta / Pekka Mäkelä

Lautakunta piti vuoden toisen kokouksensa Kivirannan palvelukeskuksessa 2.5.2007.

Asialistalla oli muutamia kiireellisiä asioita.

Kotkanniemen kunnallistekniikan rakentamisesta oli saatu määräaikaan mennessä kaksi tarjousta koneurakoitsijoilta. Edullisimman tarjouksen 15.488 €:a teki Kyyjärven Piha ja Kiinteistö Oy, jonka lautakunta valitsi työn suorittajaksi. Mahdollisen louhinnan hinta on 27,00 €/m2. Rakentaminen suoritetaan työurakkana. Hinnat alv 0%.

Saman kohteen putki- ja kaivotarvikkeiden tarjouskilpailun voitti Uponor Oy hintaan 12.470,55 €:a (alv 0%).

Lautakunta tarkasteli ensimmäisen vuosineljänneksen talousarvion totetutumaa. Pölkin koulun menokohdalle ei ole varattu määrärahoja kuluvalle vuodelle. Kiinteistökaupan siirtyminen tälle vuodelle ja talvella sattunut putkirikko aiheuttivat kustannuksia, joihin ei ole varauduttu. Lisämääräraha-anomusta ei vielä tehty vaan asiaan palataan myöhemmin mikäli kustannuksia ei voida kattaa muista kohteista saatavilla säästöillä. Muilta osin talousarvion käyttöprosentti vastaa normaalia käyttötasoa.

Biotek Group Oy on toimittanut lautakunnalle vastauksen ympäristöasioihin liittyvään selvityspyyntöön. Lautakunta merkitsi vastineen tiedoksi ja velvoitti ympäristönsuojeluviranomaisen pyytämään tarkennetun aikataulun toimnepiteistä seuraavaan kokoukseen mennessä.

Keski-Suomen ympäristökeskus on pyytänyt yhdyskuntalautakuntaa antamaan tarvittavat määräykset ja kehotukset ympäristölainsäädännön rikkomuksesta Karhila RN:o 29:12 -nimisellä tilalla. Ympäristökeskuksen lausunnon perusteella tilalla on rikottu jätelain 19 §:n roskaamiskieltoa, jonka mukaan ympäristöön ei saa jättää roskaa, likaa eikä käytöstä poistettuja koneita, laitetta, alusta ta muuta esinettä siten, että siitä voi aiheutua vaaraa tai haittaa terveydelle, epäsiisteyttä, maiseman rumentumista jne. Jätelain 20 §:n mukaan roskaaja on velvollinen puhdistamaan roskaantuneen alueen.
Yhdyskuntalautakunta velvoitti tilan omistajan puhdistamaan roskaantuneen alueen kesäkuun 2007 loppuun mennessä. Valvontatarkastus pidetään heinäkuun alkupäivinä.

Muissa asioissa otettiin esille elokuussa järjestettävä maanpuolustusjuhla ja siihen liittyen varsinkin taajamassa tulisi kiinnittää erityistä huomiota ympäristöihin ja alueiden siisteyteen.