Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Kunnan elinkeinotuet

Kunnanhallitus vahvisti elinkeinojen kehittämiseen varattujen määrärahojen jakoperusteetYhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Japanilaisia, uusiseelantilaisia, kanadalaisia, austaralialaisia ja espanjalaisia Kyyjärvellä!

Katriina Oinonen/Kyyjärven Yrittäjät ry 1.6.2007

Kaikkia näitä ja paljon muitakin kansalaisuuksia lähes 30 eri maasta on käynyt Kyyjärvellä. Mikähän on tämä kansainvälinen vierailu kohde?

Yllätys, yllätys, se on Kyyjärven lämpökeskus, joka on kiinnostanut bioenergiaväkeä ympäri maapallon. Vuonna 1999 valmistunut lämpökeskus on herättänyt kiinnostusta valmistumisestaan saakka. Valmistumisen aikana siellä kävivät kyyjärveläiset ja sitten laitoksen valmistumisen jälkeen bussilasteittain suomalaisia ja ulkomaalaisia miehittämättömästä hakelämpölaitoksesta kiinnostuneita.   

Viimeisin vieras oli Cataloniasta (Espanjansta) Puigceran kylästä Ivan Fernandez. Hän on 5 Eures-hankkeen puitteissa 4 viikon opintomatkalla Saarijärven Lunnonvarainstituutissa. Kansainvälinen hanke siirtää suomalaista bioenergialämmityksen osaamista. Hankkeen mukana käydään läpi koko ketju, lähtien metsässä olevasta puusta hakkeeksi ja pelletiksi, lämpökeskusten valmistusta ja lämmöntuottoa lämpökeskuksista. Hanke on suunnattu lämpöyrittäjyydestä kiinnostuneille. Espanjassa on puusto samantapaista kuin Suomessa, mutta maasto on hyvinkin erilaista ja aiheuttaa haasteita puun hyötykäytölle.  

Suomi on bioenergian kärkimaita ja osaamista alalta on hyvä viedä ulkomaille.