Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Eläkeliittolaisten kesäohjelmia

Emme todellakaan istu kesällä "tuvassa", näin vain kokouksissa.


Sallamari mummolassa

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Sallamari mummolassa

19.6.2007 Tuula Härkönen /Mediamyllärit

Sallamari Ruuska 9v, Kaisa-mummon ja Seppo-papan pojantytär tutkii eläimiä.

Minä tutkin "torakoita", lemmikkinä minulla on Siiri-kani ja minusta tulee isona eläinlääkäri, tuumii topakka kesävieras Kyyjärven mummolassa. Tarkastelen, mitä ne ötökät syövät ja miten ne käyttäytyvät ja päästän ne sitten vapaaksi. Minulla on kaksi suurennuslasia.

Sallamari pitää erityisesti kissoista ja koirista kanien lisäksi. Mummolan kissa ja koira saavat tuliaiset ja rapsutuksia mielin määrin. Sallamari ei antaisia tappaa hyttystäkään. Ainoa eläin, josta hän ei pidä, on mummolan eteisessä hirven pääkallo, koska se hirvi on tapettu!

Mummoa kauhistuttaa lapsenlapsen "torakkatarha", jonka tutkija esittelee, ottaa käteensä muotovaliot  ja poseeraa punainen ötökkä nenällään. Linnuista kinnostavimmat ovat punatulkku ja joutsen. Tiikeristä tulee mieleen se, että se on raidallinen ja saalistaja.

Sallamari harrastaa kalastusta: onkimista ja varsinkin virvelöintiä. Seppo-pappa kertoo,  että nuori kalastaja todella hallitsee heittämisen. - Kyllä minä tunnen hauen ja ahvenen, kuhan ja siian, paitsi veden alla kaksi viimeistä saattavat mennä sekaisin. Jari-isän työpaikan onkimiskilpailussa Salla sai painavimman ahvenen ja voitti useita muitakin palkintoja.

Mummolassa on mukavaa.