Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Viimeiselle matkalle

Kyyjärven kirkkomaahan saateltiin perjantaina 6.7.2007 Erkki Kotanen ja Antero Koskela. Terttu Honkanen saateltiin lauantaina 9.6.2007.



Viimeiselle matkalle

7.7.2007 Olavi Vallivaara

Kyyjärven kirkkomaahan saateltiin perjantaina 6.7.2007 Erkki Kotanen ja Antero Koskela. Terttu Honkanen saateltiin lauantaina 9.6.2007.

Erkki Juhani Kotanen oli syntynyt 7.5.1938 Kyyjärven Fosbackassa. Erkki teki pitkän päivätyön yrittäjänä. Hän aloitti kirveen ja pokasahan kanssa poikasena metsätöissä. Puutavarakuljetusyrittäjänä hän toimi vuosikymmeniä. Pojat jatkoivat isän yritystä.Avioliitossa Erkki oli Nelma e.Syrjälän kanssa. Lapsia heillä oli viisi. Nelma nukkui pois v.2000. Erkki vietti eläkepäiviään matkustamalla eri puolilla maailmaa. Viimeiset vuodet hän asui Saarijärven Mannilassa. Hän kuoli kotonaan Saarijärvellä juhannuksen aikaan. Viimeiselle matkalle Erkki siunattiin Kyyjärven kappelissa ja muistohetkeä vietettiin Honkarinne 10:ssä. Erkkiä jäivät kaipaamaan 5 lasta, 10 lapsenlasta, sukulaiset ja ystävät.

Antero Koskela syntyi Kyyjärvellä 6.6.1927. Antero toimi kuljetusalan ja kaivinkone yrittäjänä Kyyjärvellä. Hän solmi avioliiton Anja e.Pölkin kanssa ja heille syntyi 4 tytärtä. Vuonna 1973 he muuttivat Nurmijärvelle ja edelleen Tikkurilaan ja sieltä Tammelaan. Anterolla oli käden taidot. Hän toimi pääkaupunkiseudulla monenlaisissa työtehtävissä. Eläkepäiviään Anjan kanssa he elivät Tammelan kodissa ja välillä muutamia vuosia Flodirassa. Antero nukkui pois toukokuun alussa hoitokodissa Tammelassa. Siellä hänet siunattiin ja tuhkauurna kätketti Kyyjärven hautausmaahan. Maahan kätkemisen jälkeen muistojuhlaa vietettiin Kyyjärven kirkon seurakuntasalissa. Anteroa jäivät kaipaamaan Anja puoliso, tyttäret perheineen,sukulaiset ja ystävät.

Kyyjärven seurakunnan jäsen Terttu Selma Honkanen e. Saarenketo siunattiin Kyyjärven kappelissa lauantaina 9.6.2007. Siunauksen toimitti Karstulan kappalainen Maria Lyly. Terttu oli syntynyt Karstulassa 23.2.1929. Kyyjärveläisen Onni Honkasen kanssa hän solmi avioliiton v.1947. Heille syntyi kolme lasta ja yhteinen koti oli Honkalehdolla. Tertun elämäntehtävä oli maatalonemäntä ja perheen äiti. Yllättävä sairaus vei Tertun kunnon niin huonoksi, että sairaalasta oli muutettava Kivirannan palvelukotiin. Onni puoliso piti hyvää huolta vaimostaan ja kävi häntä useamman kerran päivässä katsomassa.Kesän koitteessa Terttu nukkui pois ja hän nyt lepää Kyyjärven kirkkomaassa. Häntä jäivät kaipaamaan Onni puoliso,lapset perheineen ja lastenlapset,sukulaiset ja ystävät.