Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Saksalaista perhe-elämää

11.7.Birgitta Tallila

Turistimatkailukin on mukavaa, mutta vielä mielenkiintoisempaa on, kun saa tutustua aitoon perhe-elämään vieraassa maassa.

Terveiset siis täältä Saksan maalta; tarkemmin sanottuna oluen ja makkaran Mekasta, Münchenistä. Kumpaakaan tosin en tänne lentänyt nauttimaan vaan vierailemaan tuttavaperheeni Stecherin Anettin, Martinin ja Janetin luona. Tutustuin perheeseen alun perin 5 vuotta sitten, kun Janett, silloin 17v, tuli perheeseemme vaihto-oppilaaksi. Vaihto-oppilasvuosi kutistui koti-ikävän vuoksi kolmeksi viikoksi, mutta siitä pitäen olemme pitäneet tiiviisti yhteyttä ja perhe--ja Janett yksinkin--on vieraillut useasti luonamme. Nyt oli viimein minulla tilaisuus tulla vastavierailulla.

Stecherin perhe asuu 3-kerroksissa vuokra-asunnossa, asunto on 66 m2, kolmio: olohuone, 2 makuuhuonetta, kylpyhuone (väriltykseltään keltapunainen). Lisäksi asunnossa on eräänöainen säilystyshuone, jossa säilytetään kaikkea mahdollista: mm. elintarvikkeita, ratsastusvälineitä, siivoustarvikkeita , työkaluja ym. tarpeellista.

Perheen isä, Martin,40v, on kirjanpainajana rahapajassa, jossa painetaan euron seteleitä, luottokortteja yms. Perheen äiti, Anett on lääkärin vastaanottoapulainen, joka avustaa myös pienissä toimenpiteissä kuten tikkien poistossa. Hän työskentelee vain osa-aikaisesti, maanantisia koko päivän ja keskiviikkoisin aamupäivän. Näin hänen palkkansa pysyy alle sen rajan,mistä pitää maksaa veroja. Janett,21, suorittaa lukiota etäopiskelijana.

Saksalainen arkipäivä alkaa perheen isällä jo klo 5, perheen äidillä klo 6-7. Aamiaisella syödään tässä perheessä vain vähän: äiti pärjää hedelmällä, isä syö joskus leipää, tytär syö keksejä. Päivän tärkein ateria on lounas klo 12-13, jolloin syödään päivän ainoa´lämmin ateria. Illalla syödään puualustoilta leipää, juustoa, makkaraa: kaikkea erikseen, ei niin kuin Suomessa.

Vapaa-aikana Janett ratsastaa, Martin kalastaa ja Anett lukee ellei siivoa; hän on nimittäin hyvin siisti ihminen, ei ollenkaan niin laiska kuin allekirjoittanut.

Kuvia aiheeseen saatte kotiinpaluuni jälkeen, lisää juttuja Münchenistä saatte vielä tällä viikolla.