Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Katso lisäkuvat   

Katto korkealla ja seinät leveällä

12.7.2007 Kaisa Tamminen / PK

Viime viikonloppuna kokoontuivat körttiläiset eli heränneet valtakunnallisille kesäjuhlille Lahteen. Herännäisyyden päävaikutusalueita ovat Pohjanmaa ja Savo, mutta olihan meitä mukana muutamia täältä Kyyjärveltäkin.

Juhlat pidettiin Lahden urheilukeskuksessa. Ne järjestettiin siis tavalliseen tapaan paljaan taivaan alla. Ainoastaan pääkatsomossa oli katettua aluetta, joka oli varsin suosittu auringon paahtaessa ja myös sadekuuron iskiessä. Saimme kuitenkin viettää juhlat pääosin vallan sopivassa säässä, vaikka ukkonen toisaalla Lahdessa tekikin tuhojaan.

Juhlien teemana oli tänä vuonna ”Armo kannattaa”. Tämä teksti oli jatkuvasti nähtävillä juhlavieraiden silmien edessä kentän valotaulussa. Herättäjäjuhlat koostuvat seuroista, veisuista, juhlamessusta sekä erilaisista oheistapahtumista. Konsertit ovat olennainen osa juhlien iltaohjelmistoa.  Körttiseurat kestävät yleensä tunnin verran. Seuroissa virret sekä neljä viisi lyhyehköä puhetta seuraavat toisiaan. Virret veisataan ilman säestystä. Veisuissa puolestaan veisattiin yhdessä körttiläisten laulukirjan lauluja eli Siionin virsiä.

Saimme levähtää ja rauhoittua yhteisissä seurahetkissä, mutta tärkeätä oli myös päästä tapaamaan sukulaisia ja ystäviä, joita monesti tapaa vain juhlilla. Eräällä väliajalla ehdimme jopa käydä Suurmäen näköalatasanteelta katsomassa maisemia yli juhla-alueen.

Herättäjäjuhlat päättyvät vaikuttavasti yhteiseen polvirukoukseen. Viimeisenä kaikuu aina mahtavasti seisaallaan veisattu virsi ”Herraa hyvää kiittäkää”.  Juhlat ovat tältä kesältä ohi. Ensi kesänä herättäjäjuhlat pidetään Espoossa.

                       ”Kun oma pohja vajoaa,
                       niin armo yhä kannattaa.
                       Sen päällä niin kuin kallion,
                       minulla turvapaikka on.”

                                                 SV 113:7