Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Keski-Suomen maanpuolustusjuhla Kyyjärvellä 10.08.-11.08.2007

S.Kantonen/VK

Tulevan viikonlopun täällä Kyyjärvellä saamme viettää maanpuolustusjuhlan merkeissä.

Juhlan valmistelut ovat sujuneet hyvin ja paikalle odotetaan lähes 2000 juhlijaa. Puolustusvoimien taholta tulee n. 270 henkilöä, sotilaiden omaisia ja sukulaisia on ilmoittautunut mukaan jo yli 800 ja lisäksi eri tahoille on kutsukortteja lähtenyt n. 460 kpl. On syytä muistuttaa, että tilaisuus on avoin kaikille, emmekä työryhmän puitteissa lähteneet täällä Kyyjärvellä kutsumaan jokaista tahoa erikseen. On kunnia-asia meille Kyyjärveläisille olla mukana tällaisen juhlan pääjärjestäjänä ja siksi toivommekin runsasta osanottoa näiden kahden päivän eri tilaisuuksiin Kyyjärveltä ja lähikunnista.

Perjantaina ohjelmassa on luvassa Puolustusvoimien jalkautuminen Kyyjärvelle n. klo 14.00-14.30. Leiriytymistä urheilukentälle ja kalustojen pystytystä voi seurata vapaasti ja kalustonäyttelyyn pääsee tutustumaan tarkemmin klo 18.00 alkaen. Ilmasotakoulun Soittokunnan Puistokonserttia voi tulla kuuntelemaan koulukeskuksen piha-alueelle klo 19.00 ja nuorisotalo Rientolassa esitetään sotaan liittyvä elokuvaesitys "Ihantalan Ihme" klo 20.00 ja 21.00.

Lauantaina päivä käynnistyy juhlaliputuksella. Klo 10.00-14.00 voi edelleen tutustua Ilmasotakoulun kalustonäyttelyyn koulukeskuksella. Juhlallinen vakuutus yläasteella on klo 9.30 ja klo 10.00 siirrytään seuraamaan seppeleiden laskua ja hartaustilaisuutta sankarihaudoille. Ilmasotakoulun saapumiserän 2/2007 valatilaisuus järjestetään urheilukentällä klo 11.00 ja ohimarssi nähdään klo 12.00. Marssi kulkee Tuliharjuntietä, vastaanotto tapahtuu kirkon kohdalla. Sään salliessa nähdään myös ohilento Ilmasotakoulun taholta ja valalounaalle päästään klo 12.30-14.00. Ruokailun jälkeen onkin vuorossa varsinainen pääjuhla liikuntahallissa. Juhlapuheen pitää Ilmavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Heikki Lyytinen. Juhlaan tuo tervehdyksen Keski-Suomen Sotilasläänistä Sotilasläänin komentaja, everstiluutnantti Otso Heikkinen ja sotiemme veteraanien tervehdyksen Keski-Suomen Sortaveteraanipiirin puheenjohtaja Kalevi Pulkkinen. Päätössanat lausuu Keski-Suomen maakuntajohtaja Anita Mikkonen. Kaikki juhlaan tulevat veteraanit kukittaa Kyypartio.

Kyyjärvellä ilmestyy keskiviikkona oma maanpuolustusjuhlan juhlalehti. Se jaetaan jokaiseen talouteen ja lisäksi 500 kpl Puolustusvoimille ja Maakuntaliittoon. Lämmin kiitos kaikille yrityksille ja Kyyjärven seurakunnalle. Teidän ja kunnan yhteisellä panoksella saimme näin välitettyä mahdollisimman paljon tietoa jo ennakkoon kaikille täällä Kyyjärvellä. Lukekaa lehti tarkkaan, siinä on pyritty kertomaan juhlasta kaikki olennainen. Myös liikennejärjetelyihin kannattaa kiinnittää huomiota. Hannu Aumanen kertoo näillä sivuilla niistä tarkemmin ja juhlalehdessäkin on parkkialueista ja tiesuluista arvokasta tietoa.

Omasta puolestani toivotan Teidät kaikki sydämellisesti tervetulleiksi tänne Kyyjärvelle Keski-suomen maanpuolustusjuhlaan!

Suvi Kantonen
juhlan tiedotusvastaava