Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Maanpuolustusjuhla lähestyy

S.Kantonen/VK

Pian on täysi tohina päällä täällä Kyyjärvellä kun pe 10.08. klo 14.00-14.30 Puolustusvoimien kantahenkiökunta ja 220 valantekevää sotilasta jalkautuvat urheilukentälle.

Telttojen pystytys ja kalustonäyttelyn teko alkaa välittömästi ja klo 18.00 yleisö voikin tulla tarkemmin tutustumaan Puolustusvoimien kalustonäyttelyyn kentän laidalle. Ilmavoimien soittokunnan puistokonserttia voi seurata koulukeskuksen piha-alueella klo 19.00 ja perjantaina on vielä nuorisotalo Rientolassa klo 20.00 ja 21.00 sota-aiheinen elokuvaesitys "Ihantalan Ihme". Tuliharjuntietä saatetaan joutua sulkemaan osittain perjantai-iltana ohimarssiharjoitusten ajaksi, joten varautukaa jättämään autonne sovituille parkkipaikoille ja paikalliset asukkaat välttäkää turhaa moottoriajoneuvoilla ajamista ainakin illalla kyseisellä alueella. Hannu Aumanen kertoo omassa tiedotuksessaan näillä sivuilla vielä tarkemmin liikennejärjestelyistä juhlien aikana.

Liput liehumaan!
Lauantaiaamu käynnistyy juhlaliputuksella, joten muistakaa laittaa liput liehumaan koko Kyyjärven alueella. Klo 9.30 voi tulla seuraamaan juhlallista vakuutusta yläasteella. Vakuutuksen kaavan lukijana toimii Erik Holmberg ja tilaisuuteen osallistuvat lisäksi ilmasotakoulun johtaja, koulutuspataljoonan komentaja, Suomen lippu vartioineen, Ilmasotakoulun lippu vartioineen ja Aliupseerikoulun johtaja. Tilaisuuden johtaa kapt. Rami Collin. Tämän jälkeen siirrytään seppeleiden laskuun ja hartaustilaisuuteen sankarihaudoille. Liikenne suljetaan seppeleiden laskutilaisuuden järjestäytymisen ja poistumisen ajaksi poliisin ohjeiden mukaisesti n. klo 9.40-10.00 ja 10.20-10.40. Hartaustilaisuus alkaa klo 10.00. Kyyjärven kunnan, seurakuntien ja puolustusvoimien seppeleet laskevat kunnanvaltuuston puheenjohtaja Maija Uusisalo, eversti Kari Salmi ja Arvo Ulvo. Sotiemme Veteraanien ja Maanpuolustusjärjestöjen seppeleet laskevat Yrjö Peuranen ja MPK ry:n piiripäällikkö Paavo Seppänen. Kunniavartion sankariristeille asettaa partiolaiset.

220 sotilasta vannoo sotilasvalan
Hartaustilaisuuden jälkeen siirrytään takaisin urheilukentälle, jossa on Ilmasotakoulun saapumiserän 2/2007 valatilaisuus. Sotilasvalaa varten paraatijoukot ryhmittyvät koulukeskuksen urheilukentälle harjoiteltuun järjestykseen ja valan jälkeen Ilmasotakoulun joukot suorittavat ohimarssin Kyyjärven keskustassa Tuliharjuntiellä. Ohimarssin vastaanotto tapahtuu kirkon kohdalla. Valaparaatin komentajana toimii kapt. Rami Collin, ohimarssin ottaa vastaan Ilmasotakoulun johtaja eversti Kari Salmi seurassaan kunnanhallituksen puh.johtaja Hannu Kainu, sotiemme veteraanien edustajat Yrjö Peuranen ja Esa Oikari, valan esilukija Erik Holmberg sekä sotilaspastori Heikki Myllykoski. Liikenne ohjataan kiertoteitse ohimarssin aikana ja liikenne suljetaan poliisin toimesta klo 11.45-12.40. Ohimarssijärjestys on seuraavanlainen: paraatin komentaja, Suomen lippu,
lippujoukkue, veteraanijärjestön lippulinna, Ilmasotakoulun lippu ja lippuvartio, paraatijoukko joukkueittain ja sen jälkeen maanpuolustusjärjestöjen lippulinna. Ohimarssi päättyy kirkon jälkeen risteysalueella, josta paraatijoukko palaa koulukeskukseen.
Valalounas tarjoillaan klo 12.30-14.00. Seija Kainun johdolla Kyyjärven maa- ja kotitalousnaiset huolehtivat kutsuvieraiden ja sotaveteraanien ruokailusta Nopolan koulun ruokasalissa sekä yleisölle tarjottavasta lounaasta, joka tarjoillaan ulkona Nopolan koulun sadekatoksen alla. Pääosin ruokailu tapahtuu ulkona seisaallaan, mutta muutamia pöytiä penkkeineen löytyy vanhemmalle juhlayleisölle. Varusmiehet ja heidän omaisensa ruokailevat tenniskentällä, lounaan heille tarjoilee Ilmasotakoulu. 
Päivä huipentuu liikuntahallilla pidettävään pääjuhlaan, joka alkaa klo 14.00. Juhlapuheen pitäjänä on Ilmavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Heikki Lyytinen. Juhlaan tuovat omat tervehdyksensä Keski-Suomen Sotilasläänin komentaja, everstiluutnantti Otso Heikkinen sekä Keski-Suomen Sotaveteraanipiirin puheenjohtaja Kalevi Pulkkinen. Reippaat partiolaiset kukittavat kaikki veteraanit ja päätössanat juhlassa lausuu maakuntajohtaja Anita Mikkonen. Juhlan järjestelyistä ja salin koristelusta vastuun kantaa Maija Suuniittu, joka juontaa myös koko juhlatilaisuuden liikuntahallilla.

Suurelle juhlayleisölle vielä tiedoksi, että Sotilaskodin myyntipiste toimii kalustonäyttelyn yhteydessä pe klo 17.00-21.00 ja la klo 09.00-15.00. Terveysasema asettaa valatilaisuuteen sairasauton ja ensiapuryhmän, joka koostuu lähinnä lääkintähuoltoupseerista/kenttäsairaanhoitajasta ja kahdesta lääkintämiehestä. Ensiapuryhmä vastaa IIlmasotakoulun joukkojen lääkintähuollosta. Tämän lisäksi Kyyjärven kunta on huolehtinut siitä, että 1 lääkäri ja 7 ensiapuryhmään kuuluvaa on kumpanakin päivänä vastaamassa kutsuvieraiden ja yleisön lääkintähuollosta. Lauantaina urheilukentällä pyörii myös henkilöitä, joilla lukee isolla selässä OPAS. Heitä voi vetää hihasta ja kysellä apua tarvittaessa. Lehdistölle on varattu oma tila ala-asteen opettajien huoneesta.

Ilmassa on siis jo nyt suurta juhlan tuntua. Olemme täällä Kyyjärvellä iloisia ja ylpeitä siitä, että saimme tilaisuuden tällaisen juhlan järjestämiseen. Odotamme teitä innolla, joten
SYDÄMELLISESTI TERVETULOA VIETTÄMÄÄN XXII KESKI-SUOMEN MAANPUOLUSTUSJUHLAA TÄNNE KYYJÄRVELLE!

Suvi Kantonen
juhlien tiedotusvastaava