Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kunta hakee harkinnanvaraista valtionrahoitusta

15.8.2007 Mikael Palola

Kunnanhallitus päätti hakea valtiolta 300 000 euron harkinnanvaraista rahoitusavustusta. Avustusta haetaan huomattavasti arvioitua suurempana toteutuneiden terveyspalvelumenojen kattamiseen.

Harkinnanvaraista rahoitusavustusta voidaan kuntien valtionosuuslain 13 §:n mukaan myöntää kunnalle, joka ensisijaisesti poikkeuksellisten tai tilapäisten kunnallistaloudellisten vaikeuksien vuoksi on lisätyn taloudellisen tuen tarpeessa. Sen arvioinnissa otetaan huomioon myös paikalliset erityisolosuhteet.

Kyyjärven kunnan talous on vahvistunut viime vuosina merkittävästi, mutta terveyspalvelumenojen yli 15 prosentin kasvu uhkaa painaa kunnan talouden taas alijäämäiseksi. 

Terveyspalvelumenojen kasvua lukuun ottamatta kuluva vuosi on toteutunut Kyyjärvellä talouden näkökulmasta arvioidun mukaisesti. Verotuloja on kertynyt jopa huomattavasti arvioitua enemmän, mutta verotuloihin tehdään valtion toimesta oikaisuja vuoden loppupuoliskolla. Tässä vaiheessa näyttää kuitenkin siltä, että verotuloja kertyy ainakin talousarviossa arvioitu määrä.