Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Vieraisilla virtapiirissä

11.10.2007 TH / sos.ltk.pj.

Avointen ovien päivä Kumpulan koululla tutustutti vieraat kylän energiaan ke 10.10.

Mukava tulla tutuksi uusien ihmisten kanssa, tuumasi Leppäsen Alpo, kun tilaisuus alkoi olla lopuillaan. Aluksi juotiin kahvit ja ihasteltiin pihan valtavaa hopepajua. Sitten kuultiin Kumpulan-Saunakylän virtapiirin toiminnasta. (Kuvassa Alpo Leppänen, Kimmo Peltola, Osmo Tenhunen ja V.Matti Tamminen)

Elämän virtapiirit on maakunnallinen K-S:n Sosiaaliyhdistyksen hallinnoima hanke (2005-2007), jonka tavoitteena on tarjota sivukylillä asuville mahdollisuuden monipuoliseen ja mielekkääseen toimintaan ja ikätovereiden kohtaamiseen. Raha-automaattiyhdistys rahoittaa nämä, yhteensä 9 piiriä Keski-Suomessa. Meidän kunnan virtapiiri meni mukaan v.2006.

-Olemme tehneet vaikka mitä: luutia, pajutöitä, joulukransseja.., kertoo Vertasen Aira. -Meillä on ollut asiantuntijoita mm. silmä-, korva- ja suu-asioissa, täydentää Aholan Tuulikki.  -Koskas se "sorkkahoitaja" tulee, huikkaa Peltolan Kimmo virnistellen. -Totta, ikä-ihmisille jalkojen hoito on tärkeää (diabetes!), toteaa Aira. -On retkeilty, pelattu ja ammuttu. On meillä kuminauhatkin jumppaa varten. Musiikki on tärkeää: Mäkelän Sauli soittaa viulua, on ollut kaksi haitaria ja yhteislaulua, lisää Vertasen Juhani ja muistelee hienoa tiernapoika-asuaan viime joululta.

On terveellistä nauraa - erinomaista vatsalihasjumppaa. ja sitä varmasti piisaa. Kimingin vastaava piiri vieraili Kumpulassa ja toi tuliaisiksi "suklaisia suukkoja", joita ennen neekerinpusuiksi kutsuttiin. Mitä teki Kumpula? Lahjaksi tietenkin yllätysmunat - pääsiäisen aikaan kun kävivät vastavierailulla.

Kuluvaa 41. viikkoa vietetään vanhusten viikkona, mikä oli myös tämän tilaisuuden teema: miten kokea ikääntyminen, mitä odotuksia etc. Keskustelimme, mutta varsin helposti puheet menivät entisaikaan: kouluun, liikkumiseen jne. Teimme kuitenkin teemajulisteen ja se jäi sinne - koulun seinälle: piirroksia, aforismeja, runoja, totuuksia. Jokainen teki!

Piiri kokoontuu viikoittain. Toimintasuunnitelma on laadittu ja vastuuhenkilöt listattu. Kaikki ovat tasa-arvoisia: jokainen voi vaikuttaa omalla tavallaan. Ensi viikolla vietetään syylomaa, mutta kahden viikon kuluttua 24.10 on tiimipalaveri ja 31.10 ns. rastipäivä.

Projekti päättyy vuoden lopussa, mutta toiminta jatkuu. -Toivottavasti innostusta riittää, Tuulikki toivoo. -Tällä kylällä on aina ollut virtaa, kiteyttää Tenhusen Anja.

Hyvä niin. kiitos, oli mukava vierailla ja tutustua. Toivottavat kaikki tervetulleiksi vastaisuudessakin - elävään piiriin. Kumpulan koulu on ihan lähellä!