Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Viisaasti verkossa

15.11.2007 Pirkko Kotanen / perusopetus

MLL:n lastensuojeluliiton projektityöntekijät Maaret Räikkönen ja Anna Romo kävivät puhumassa koululla netin vaaraoista ja netissä surffailemisesta.

Päivän aikana 4.-6. luokan ja 7.-9. luokan oppilaat saivat tietoa netissä surffailemisesta. Mitä vaaroja piilee netissä ja mitä hyödyllistä netti myös tarjoaa. Kouluttajat painottivat nimenomaan sitä ettei omia henkilökohtaisia tietojaan pidä julkaista netissä. Myös on tärkeää huomioida se ettei kenenkään yksityisyyttä, omaa turvallisuutta tai toisten kiusaamista saa harrastaa. Omien kuvien laittaminen nettiin mm. irc-galleriaan on syytä miettiä. Kuvat säilyvät pitkään netin muistissa vaikka oman profiilisi poistaisitkin galleriasta.

Samasta aiheesta oli suunnattu myös tietoisku vanhemmille Nopolan koululla. Vanhempia kehotettiin katsomaan oman lapsensa kanssa millaisilla sivuilla hän käy. Myös keskustelu niistä on tärkeää rakentavalla pohjalla eikä suinkaan antamalla tiukkaa kritiikkiä. Näin luottamus säilyy lapsen ja aikuisen välillä. Kaikki netissä tapahtuva toiminta ei ole huonoksi lapselle tai nuorelle. Monet pelit mm. kehittävät englanninkielen taitoa ja ongelmanratkaisutaitoa. Kouluttajat painottivat mm. sitä, että koneella oloaikaa rajoitetaan päivän aikana ja muistetaan myös ylläpitää niitä vanhoja hyviä kontakteja fyysisesti toisiin ihmisiin ja harrastuksiin.

Lisätietoja saa mm. www.mll.fi/viisaastiverkossa, www.mll.fi/projektit/tunne ja laittomista nettisivuista yms. voi ilmoittaa www.nettivihje.net.