Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Nopolan koulun iltapäiväkerho

1.11.2007 Katariina Rauma/ Pirkko Kotanen

Nopolan koulu tarjoaa lukuvuonna 2007-2008, 1.-3.luokan oppilaille ohjattua iltapäivätoimintaa. Toiminta järjestetään yhteistoimin seurakunnan kanssa.

Iltapäivä alkaa ulkoilemalla. Ulkona touhutaan joko yhteisiä pelejä ja leikkejä tai lapset puuhaavat omiaan. Ulkoilun jälkeen tarjotaan välipalaa ja se onkin iltiksen olennaisin osa. Välipalalla jutellaan kuulumisia ja yritetään opetella kauniita pöytätapoja, vaihtelevalla menestyksellä. Masut täytä on sitten mukava touhuta sisällä.

Halukkaat voivat tehdä läksyjä, sillä aikaa toiset joko pelailevat, leikkivät tai ulkoilevat. Sisällä oleskellaan silloin kun pihalla on kylmää ja kurjaa, yleensä kuitenkin käytämme kaikki kauniit säät hyväksemme ja ulkoilemme mahdollisimman paljon. Sisällä puuhasteluun kuuluu esim. piirtely, askartelu, palailu, leikki. Olemmepa syksyn aikana tehneet pienen ex-tempore-näytelmän.

Päivä päätetään yleensä ulkoilulla, jossa jälleen kerran leikitään ja pelaillaan, käydään joskus leikkimässä urheilukentällä, saatamme pujahtaa metsäretkelle tai toisinaan pyörähdämme kirjastossakin.

Iltikselle on varattu oma liikuntasalivuoro kerran viikossa, jossa lapset oppivat käyttämään erilaisia liikuntavälineitä, yleensä oman toiveen mukaan. Leena Arokin johdolla ollaan kerran viikossa 4-H -kerhossa. Siellä leikitään ja pelataan, joskus askarrellaan tai paistetaan lettuja ja toisinaan tehdään retkiä mm. leikkikentälle.

Iltapäivän kerho rakentuu paljon sen ympärille, mitä lapset jaksavat / eivät jaksa tehdä. Pääasia on, että lapsilla on turvallinen ja kiva paikka jossa viettää iltapäivä kunnes vanhemmat pääsevät töistä. Iltiksessä on koulun säännöt esim. rajojen ja sisällä liikkumisen suhteen, mutta lapset ovat iltapäiväkerhoon tullessaan tehneet jo oman koulutyönsä siltä päivältä, joten iltis on rennon letkeää hassuttelua, naurua, leikkiä ja vapaaehtoista touhuilua.

Iltistä luotsaa pääsääntöisesti Katariina Rauma, apunaan vuorotellen Kainun Satu ja Eskelisen Eija.