Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Katso lisäkuvat   

Kysyttiin Unkarissa: Miten Kyyjärvellä eletään?

5.11.2007 T.Härkönen / Mediamyllärit

Tavallisen oikeasti ja eteenpäin. Nopolanews dokumentoi.

Oli mukava esitellä Nopolanewsiamme ja samalla Kyyjärveä ja koko Suomea. Olimmehan ainoat Suomesta kutsutut projektin esittelijät.

Kuvassa vasemmalla ovat Hollannin edustajat Havinga Luit G ja Ingrid Henzen ja oikealla Linus Karlsson Ruotsin Kalmarista. Linus oli kiinnostunut projektimme rahoituksesta ja tulevaisuuden suunnitelmista. Hän hämmästeli "tavallisten kansalaisten" osuutta, Ruotsissa kun EU-projektit tahtovat olla täysin virkamiesvetoisia. Ingrid Henzen esitteli monitoimikeskusten (-talojen) kunnostamista ja aktivointia Hollannin Flevolandin maakunnassa. Hän käy vuosittain vastaavanlaisissa konferensseissa esittelemässä alankomaalaista toimintamallia, edellisen kerran Romaniassa ja Bosniassa. Ingrid piti Gyöngyösin järjestelyjä hyvin organisoituina ja kaiken kaikkiaan päiviä onnistuneina.

Irlantilainen Rice Declan (harmi ettei minulla ole kuvaa hänestä) ihasteli Unkarin luontevaa innostusta ja sitä, että työskentely on sujunut hyvin. Hän itse esitteli Turismi-workshopissa pienen pohjoisirlantilaisen Castlecomerin kaupungin matkailuprojektia. Hänkin virkamiehenä osallistuu esittelyihin ulkomailla vuosittain, valitti vain, että ne tahtovat viedä aikaa melkoisesti. Rice oli ystävällinen nuori mies, joka harrastaa lenkkeilyä (hill walk), Tv-katselemista ja lukemista. Suomalaisuus, Kyyjärvi ja Nopolanews tulivat tutuiksi keskustelukumppaneillemme. Toivotimme heidät tervetulleiksi Kyyjärvelle.

Monet, varsinkin eestiläiset, olivat kiinnostuneitä nuorisostamme: mitä he tekevät vapaa-aikana, mitä he haluavat opiskella, ovatko he eteenpäin pyrkiviä jne. Sekä esityksissä että pöytäkeskusteluissa kävi ilmi, että lähes kaikialla taitaa olla samoja ongelmia maaseudulla ja maaseutukaupungeissa: muuttoliike, vanhusväestön määrän lisääntyminen, palvelujen järjestämisen vaikeus, kansantaudit, paikallisten tuotteiden markkinointi ...