Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Lukutaidottomuutta ekopisteellä

Lynx vartio tarkasteli Honkalehdon ekopistettä perjantai-illan iloksi.
Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Kumpulassa virtapiirin vieraana

7.11.2007 irma Mäkelä

Marika Mäntyvaara Keski-Suomen Sosiaaliturvayhdistys ry:stä (Elvi-hanke) kutsui Kumpulan virtapiirin tilaisuuteen.

No kerkesin kuin kerkesinkin tästä vähän vesivahinkoa kärsineestä huushollista Kumpulan koululle. Keittiössä pyykkikoneen vesiletkun tiiviste on tiputellut tuhojaan. Kotona on tällä hetkellä paikat pikkusen hyrskyn myrskyn, Hannu sanoi jo eilen, että anna ne ristipistosuunnittelut olla, mutta täytyy sanoa, ettei minun kannata lautalattian tekoon alkaa. Voipi pian olla lankut vinksin vonksin. 

Itse asiaan. Kumpulan virtapiiriryhmä on kokoontunut kerran viikossa keskiviikkoisin 14-16. Piiri on tämän syksyn aikaan kokenut väen vähyyttä. Piiriläisten kanssa keskustellessa tuli esille edelleen toivomus, että muiltakin kyläkunnilla ja kirkonkylältä ikääntyvät ihmiset voisivat tulla porukalla Kumpulan koululle ryhmän toimintaan mukaan. Kimppakyydillä retki ei tule kalliiksi, Kumpulan porukasta kuului kommentteja, että sama matka täältä on kirkonkylään kuin kirkolta tänne. Kumpulan kouluhan on vielä kunnan omistuksessa ja siis kaikkien kuntalaisten ajanvietetapahtumien järjestämispaikkana mitä mahtavin.

Kumpulassa ja Saunakylällä toisten ikäihmisten elämään kuluu jatkuva meneminen ja tuleminen, kun taas toiset ovat vaan kotona. Virtapiiritoiminta tuokin mahdollisuuden kanssakäymiseen toisten ihmisten kanssa. Kaikkihan haluavat asua kotonaan niin kauan kuin mahdollista, viriketapahtuma lähipiirissä tuo ihmisen pois yksinäisyydestä. Saa uusia virikkeitä ja kuulee viimeiset kuulumiset. Mikä touhussa on parasta niín toiminta on maksutona!

Talkoohenki on hyvä niin Kumpulan kylällä kuin Saunakylälläkin; yhdessä on tehty mitä on yhteiseen hyvään tarvittu. Virtapiiritoiminnassa porukalla mietitään teemoja eri päiville, jokainen saa tehdä omia harrastuksia vastaavaa toimintaa muiden tuella ja samalla tulee opastettua omia vahvoja alueitaan muillekin.

2007 vuoden lopussa Elvi-hanke päättyy ja yhteiset lopettajaiset vietetään Kimingin kylätalolla 29.11. jossa ovat mukana Kimingin, Kalmarin ja Kumpulan virtapiiri toimintaryhmät.

Ensi vuodelle Kumpulan ryhmä on suunnitellut, että kerhoa pidettäisiin joka toinen viikko käsityöpiirin jälkeen tiistaisin 14-16, käsityöpiiri kokoontuu klo 11.30-14.00. Elvi-hankkeen loppumisesta huolimatta luvassa on musisointipäivä, porinapiiri ja joulukuulumiset, levyraatti, ystävänpäiväteema, kirjalllisuuspiiri, pihapelejä, ulkoilupäiviä ja vaikka mitä.

Tuo kortesi kekoon ja osallistu!