Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppanit

Katso lisäkuvat   

Nopola News pikavisiitillä Mikkelissä

17.11.2007 Kyyjrärven Mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

6.45 kun lähtee Kyyjärveltä niin kymmeneksi ehtii Otavn Opistolle Mikkeliin yhden pysähdyksen taktiikalla.

Nopola Newsistä oli pyydetty alustus keskustelutilaisuuten, jonka tarkoituksena oli pohtia tarvitaanko Suomeen kansalaismedian kattojärjestöksi valtakunnallinen yhdistys. Kutsun oli esittänyt Otavan Opisto ja Miämedia eli Mikkelin Ääni verkossa. Mikkelin seudulla toimii nimittäin www.miamedia.fi niminen yhteisömedia, jonka toimintaperiaate poikkeaa kuitenkin melkoisesti Nopola Newsistä ja muistuttaa lähinnä Mansemediaa.

Paikanpäälle keskustelutilaisuuteen oli saapunut parikymmentä henkeä mukana edellispäivän luennoitsijat Kari A. Hintikka ja Anne Rongas sekä Demos Helsinkiä edusti Roope Mokka. Verkon välityksellä läsnä taisi olla viisi osallistujaa mm. Tuija Aalto Helsingistä. Muiden online- mukana olleiden nimet vilahtivat valitettavasti ohi. Veikkoa olisi tarvittu näpräämään äänipuolta, sillä jostain syystä ääni ei tainnut kunnolla kulkea suuntaan eikä toiseen. Kari ja Anne kuitenkin lukivat kommentit lähes reaaliajassa.

Nopola Newsistä ja Kyyjärvestä oli materiaalia yhdeksän esittelydian verran ja niinhän siinä meinaisi taas käydä, että mopuletti oli karata käsistä kun vauhtiin päästiin :) Aiemmin ei ole tullut alustettua edes pullataikinaa saati kansalaismediakeskustelua, mutta näköjään muutamassa kymmenessä minuutissa ehtii kertomaan Paletista, Betsetistä, Ponttisetistä ja muista yrityksistä kuin myös Harsunkankaan hiihdoista, Kyky-Betsetistä, Nopola Newsin synnystä, hankkeista, Kyyjärven Mediamylläreistä ja päivän teemaan liittyen ongelmista ja tarpeista, joihin on toiminnassa törmätty. Tosin Otto von Fiandtin taisteluista, Saarijärven ja Kokkolan porvareiden perustamista Lintulahden markkinoista, euron tonttihinnoista ja puolen hehtaarin edullista rantatonteista ehti kertoa vasta lounastauolla. Seuraavan kerran, jos isommalla porukalla reissuun lähdetään, niin tuota markkinointitaktiikkaa kannattaa hioa vähän enemmän.

Diasulkeisten jälkeen päästiin kuitenkin varsinaiseen asiaan eli valtakunnallisen yhdistyksen tarpeellisuuteen. Puhetta johti Ville Venäläinen Otavan Opistolta. Keskustelu rönsyili tekniikasta vaikuttamiseen ja varsin pian selvisi, ettei kokouksessa voida tehdä päätöstä yhdistyksen perustamisesta. Jo pelkästään kansalaismediatoiminnan käsitteen määrittely on varsin laaja-alainen kysymys.

Asiaa ei kuitenkaan laitettu romukoppaan ja lähdetty häntä koipien välissä kotiin niinkuin viimeksi Mikkelistä 1990-luvulla, kun Pajaris laukkasi ensimmäiseen kurviin ja hylkäykseen asti Mikkelin nopealla kaviouralla. Päätettiin porukalla että, kansalaismedia.fi osoitteen alle ilmestyy jonkinlainen foorumi, jossa keskustelu jatkuu. Tai käytännössä se jatkuu jo esimerkiksi jaikussa . Mikäkähän se tuo Jaikukin oikein on?

Kyyjärveltä mukana olivat Koiviston Erkki, Huhtalan Antero, Lintulahden Kyösti, kuskina Huttusen Jyrki ja yllekirjoittanut sekä Mediacabinetin edustajana Mattilan Juha Jyväskylästä.

Saldo dia jäi muuten näyttämättä, mutta laitetaan ne tähän; yli 2500 artikkelia, noin 150 käyttäjätunnusta (=tiedottajaa yritykset mukaanukien), noin 8000 uniikkia kävijää/kk, jotka napsuttelevat juttuja lähes 200.000 kertaa/kk. 

Kuvassa Miamedian kirjeenvaihtajia Otavan Opiston rappusilla. Vasemmalta Mauri Liukkonen Himalanpohja, Jarmo Kuolimo Pellosniemi, Leena Korhonen Hangastenmaa sekä Arja Vähämäki Emolan seura ry ja Mikkelin Mobilistit ry.