Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Toivo Aksela on poissa

Toivo Aksela kuoli äkillisesti sairaskohtaukseen 22.2.2008 ja hänet saateltiin viimeiselle matkalle lauantaina 8.3.2008.Toivo Kainu saateltiin viimeiselle matkalle

15.3.2008 Olavi Vallivaara

Toivo Kainu nukkui pois 29.2.2008 Karstulan sairaalassa. Siunaustilaisuus oli Kyyjärven kappelissa lauantaina 15.3. ja muistotilaisuutta vietettiin Kivirannassa.

Toivo Matias Kainu syntyi 20.12.1918 Kyyjärven Kaunistolla. Vanhempiensa Matti ja Tilda Kainun sekä sisarustensa kanssa hän muutti naapuriin, uuteen kotiin, Salmelaan v.1929. Kansakoulun käytyään hän toimi suojeluskunnassa ja osallistui kolmeen sotaan. Talvisodassa hän oli Viipurin taisteluissa, Jatkosodassa hän taisteli JR 50:ssä ja JR 8:ssa Laatokan-Karjalassa ja Itä-Karjalassa. Lapinsodassa hän oli Tornionjokilaaksossa ja kotiutui kersanttina 25.11.1944. Avioliittoon hänet vihittiin Anna Pohjosen kanssa sodan kynnyksellä marraskuussa 1939. He saivat elää yhdessä ennätyspitkän avioliiton yli 68 vuotta. Avioliitosta syntyivät lapset: Jouko, Jorma, Pekka, Paula, Paavo, Juha, Päivi ja Pirjo. Pekka kuoli äkillisesti v.1982. Elämäntyönsä Toivo Kainu teki puolisonsa kanssa omalla kotitilallaan Salmelassa, Uusi koti rakennettiin v.1965 ja uusi navettarakennus v.1975. Toivo oli luonteeltaan ahkera. Hänen harrastuksiinsa kuuluivat metsästys, kalastus, marjastus ja pyöräily. Hän oli mukana Osuuspankin ja meijerin hallintoneuvostossa. Isänmaan ja kotiseudun asiat olivat hänen sydäntään lähellä. Sairastuttuaan Anna puoliso hoiti häntä kotona ja Pirjo tytär. Kivirannassa hän oli viimeiset neljä vuotta ja siellä he olivat yhdessä Anna puolisonkin kanssa. Sairaus uuvutti hänet ja helmikuun viimeisenä päivänä päivät täyttyivät. Toivoa jäivät kaipaamaan Anna puoliso, lapset peheineen, lastenlapset,sisarukset, sukulaiset, naapurit ja ystävät.