Kyyjärven verkkolehti | tammikuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Juoksuahossa puuta työstetään

Saunakylällä, Juoksuahossa kotitarvelaudoista tehdyn hallin suojissa syntyy Esan käsissä monennäköistä rakennusta.



Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Juoksuahossa puuta työstetään

5.1.2008 Irma Mäkelä

Saunakylällä, Juoksuahossa kotitarvelaudoista tehdyn hallin suojissa syntyy Esan käsissä monennäköistä rakennusta.

Puuaines on kuin tehty Tammisen Esan käsiä varten. Tämän talven aikaan Esa on nikkaroinut mäntyhirsistä vanhanajan näköisen heinäladon sekä laavun. Heinäladosta nykyisin käytetään nimitystä rakoliiteri. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Idyllistä rakoliiteriä voi käyttää varastona tai puuliiterinä, voihan se olla muuten vaankin pihan somistuksena.

Hieno hirsistä tehty laavu antaa näköalat kahteen ilmansuuntaan ovi aukkoja on näet kaksi. Niiden yläpuolella on komea puukoristelu. Laavun keskelle on mahdollista rakentaa tulisija. Mikä sen rattoisampaa kun istuksella porukalla järven rannalla ja paistella nuotiossa makkaroita; suojassa tuulelta ja sateelta. Talvipakkasellakin olo on kotoisan lämmin.

Viime talvena Esa teki kaksi kuusikulmaista mökkiä joita yhdistää katos, ovelta ovelle pääsee juoksemaan kuivana; sadekelistä huolimatta. Toisesta mökistä on tarkoitus tehdä sauna. Mökit sijaitsevat Jänislammen rannalla. Kuvia Jänislammen mökeistä ei valitettavasti ole, kun en tarennut lähteä 13 asteen pakkasessa Jänislammelle kuikkelehtimaan.