Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Yhdyskuntalautakunnan päätöksiä

6.5.2008 Yhdyskuntalautakunta / Pekka Mäkelä / AT

Lautakunta piti kokouksen 29.4. Nurmijoen kylätalolla.

Lautakunta tutustui Nurmijoen kylätaloon, joka oli muuttunut melkoisesti siitä, kun se oli kunnan omistuksessa. Kyyjärven Metsästysseura ry osti aikanaan talon eurolla. Leader- hankkeen ja talkootyön avulla kylätalo on saanut uuden ilmeen. Osmo Virtanen esitteli taloa, hanketta sekä tulevaisuuden suunnitelmia. Uusi hankehakemus on vireillä ja tulee käsittelyyn lähiviikkoina.

Lautakunta aloitti kokouksensa esittelyn jälkeen.

Biotek Group Oy:n toiminnan muutosilmoitus hyväksyttiin. Yhtiön tarkoituksena on lihaluujauhon rakeistus lannoitekäyttöön sekä männynkuoriaineksen murskaus- ja kuivaustoiminta sekä välivarastointi. Toimintaa tulee harjoittaa 18.3.2005 myönnetyn ympäristöluvan ehtoja noudattaen.

Kunnanhallitukselle esitettiin 9.500 €:n määrärahan varaamista Kotkanniemen kunnallistekniikan rakentamiseen. Määrärahat oli varattu viime vuoden talousarvioon, mutta hanke valmistuu vasta tämän vuoden puolella.

Edelleen kunnanhallitukselle esitettiin Kyyjärven pienvesistöjen rantaosayleiskaavan luonto-, maisema- ja kulttuurimaisemaselvityksen tekijäksi T:mi Teppo Häyhää. Tarjousvertailun ja pisteytyksen on tehnyt aluearkkitehti Mari Holmstedt. Selvitysten laatiminen ajoittunee kuluvalle ja tulevalle vuodelle.

Kotkanniemen viemäröintitöistä on tehty valitus. Lautakunta käsitteli asiaa ja antaa kirjallisen selvityksen valituksen tekijälle.

Muissa asioissa käytiin vilkasta keskustelua ja tehtiin seuraavat päätökset:

Lautakunta päätti käynnistää haja-asutusalueiden tievalojen suunnittelun. Tievalot on tarkoitus rakentaa Saunakylälle, Noposenahoon, Hokkasenahoon, Koskimäkeen ja Mäntyperälle eli viidelle kyläkunnalle. Suunnitelmien valmistumisen jälkeen päätetään toteutusjärjestyksestä kuluvan vuoden määrärahojen puitteissa.

Keskusteltiiin kunnan varastojen tilanteesta. Varastot siivotaan ja tutkitaan aidatun alueen rakentamista ja kustannuksia.

Talousarvion toteutuminen ajalta 1.1-31.3.2008 käytiin läpi.

Kaunis Kyyjärvi ry haastoi lautakunnan jäsenet Lintusaaren pusikoiden raivaustalkoisiin lähiviikkojen aikana. Lautakunta otti haasteen vastaan, mutta totesi samalla, että alueen omistajalta täytyy saada lupa toimenpiteille.