Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Kesseää ihan kaikillen.

17.6.2008 Eki Holmberg

Onni yksillä,mutta kesä kaikilla ja sitähän piisaa.

Kesä taitaa olla koreimmillaan, eikä vihreys vielä ole turruttanut silmää ja mieltä. Eikä nuo verenimijätkään ole aivan pahoin häirinneet ainakaan allekirjoittanutta. Kotikontumme on ihan näyttävässä kesäkuosissa. Siitä esimerkkinä kuva keskustan kotipuistosta jossa riittää kukkia katseltavaksi .

Kameraseura  liihottelee kesälaitumilla, kuka missäkin etelän ja pohjoisen välillä ja kuvia varmaan tulee, mutta niistä sitten syksyn alettua.  Kesä on meille  pohjoisen asukeille ,sanoisiko peräti, elintärkeää aikaa, ja monestakin syystä. Mutta olemmeko huomanneet mistä se koostuu. Kesä ei ole mikään "iso vihreä möykky" vaan koostuu ympärillämme olevista pienistä asioita, jotka on löydettävä. Kannattaisi kulkiessa välillä hieman hidastaa tahtia ja jopa mennä polvilleen ,jotta löytää kesän tekijät.  On meidän ympäristössö  paljon muutakin ,jota emme ehkä havaitse. Lisäkuvissa on muutama otos arvuuteltavaksi.Jos ette löydä, tulkaa kysymään.

Kyyjärvi sijaitsee Suomenselän päällä eli melko reilusti merenpinnan yläpuolella. tuntureita meillä ei ole mitä ihailla, mutta alueemme on muulla tavoin omanlaisensa ja mielenkiintoinen. Se on löydettävä. Kävin viikko sitten pienellä kierrolla. "Hunttaroin" tovin mm. Valkeisnevalla. Tupasvilla oli saanut pumpulitupsunsa valmiiksi ja näytti niinkuin suo olisi ollut lumen peitossa. Lintumaailma hieman ärsyyntyi minun "hunttaroinnistani" Lieneekö ollut suon suruäänisellä viheltäjällä, kapustarinnalla, hautomapuuhat meneillä kuten myös keltavästäräkillä joka yritti hätistellä kulkijaa. Varovasti kuljin, etten tekisi tuhoja. Alueen lintuluetteloon kuuluvat vielä ainakin pikkulokki,tiira,harmaalokki, kuikka ja käki joka ahkerasti kukkui jossain.  Sen verran kukkui,että jos vanha sanonta elinvuosista yhtään pitää paikkansa, niin niitä riitää pitkään.  Kävin myös parissa muussa kohteessa. Sää oli mukava kävellä eikä ötökät häirinneet. Isompia otuksia,peuraa tai sutta tahi edes jälkiä ei näkynyt. Taisivat suurimmat otukset olla kurki ja joutsen. Jos joku miettii näkyikö lakan kukkia niin voin sanoa ,että näkyi ,mutta ei kehua kannata.Saattavat jäädä melko vähiin, vaan mikäpä sen vielä tietää.Lisäkuvista löytyy muutama otos täydentämään ajatuksiani. 

 Hyvää kesää ja hymyillään  ,   Kyy Eki