Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Best Practices -julkaisu uunista ulos

Nopola News ja Kyyjärvi näyttävästi mukana.Yhteistyökumppanit

Best Practices -julkaisu uunista ulos

1.6.2008 Aaro Toppinen / Kyyjärven Mediamyllärit ry

Nopola News ja Kyyjärvi näyttävästi mukana.

Reilu vuosi sitten Eu:n Leader+ organisaatiolta tuli tieto, että Nopola Newsin ensimmäinen hanke - Tiedon tuottaminen internetiin ja tuotantoketjujen organisointi - hanke oli valittu Good Practices -tietokantaan.  Tietokannassa esitellään eri Eu-maista koottuja hyviä käytäntöjä tiedoksi jäsenmaille. Oli jo aikamoinen saavutus, että pienen kunnan pienistä tarpeista syntynyt hanke tuli valituksi tuhansien hankkeiden joukosta tietokantaan mukaan.

Ihmetys ja ällistys oli vielä suurempi, kun itseltään Eu-komissiolta tuli tieto valinnasta Best Practices -julkaisuun ja erittäin virallisia dokumentteja allkekirjoitettavaksi. Best Practises eli Parhaat käytännöt -julkaisuun mukaan otettavat hankkeet oli valittu em. tietokannasta. Pikaisesti halusivat valokuvia ja muuta materiaalia, toimitusaikaa oli muutama päivä ja niinpä kiireessä kuvat valittiin ja lähetettiin.

Julkaisun ensimmäinen osa ilmestyi vuodenvaihteen tietämillä ja toinen osa, jossa siis Suomesta mukana on Nopola News, ilmestyi toukokuussa. Jo tällä hetkellä julkaisu on käänetty kahdeksalle eri kielelle, ja nähtäväksi jää kääntävätkö 20. kielelle kuten ykkösosan, todennäköisesti.

Kuvista sen verran, että Löytösen Reijon näppäämä ilmakuva on päätynyt jo useampaan julkaisuun Unkaria myöten, "Karvalla" ja Veikolla on hauskaa kun testailevat nettiradiolähetystä ja Förstin Matti kommentoi lentopallo-ottelua. Tyylikkäänä miehenä Matti päätyi julkaisuun kahteen kertaan, heti kansilehden jälkeiselle esittelysivulle:)

Pahasti ei muuten mennyt pieleen vitsailut syksyllä 2005 kun mediamylläkän jälkeen todettiin, että ainutlaatuisuudellaan ja oikein hoidettuna Nopola News vie Kyyjärven ja muut mukanaolijat maailmankartalle. No, tässä vaiheessa jo ainakin Euroopan.

Best Practices -julkaisu löytyy tästä linkistä, ja toivottavasti painettuna jatkossa myös myllyltä, sillä tilaus on laitettu sisään. Taustatietoja Suomen Leader+ toiminnasta ohjelmakaudelta 2000-2006 löytyy puolestaan tästä linkistä. Noin 7000 rahoitettua hanketta, ja aikansa kun tuotakin julkaisua rullaa niin eikö vaan Leevi Onni Eemil sieltäkin löydy.

Italian kielellä hankkeen nimi on muuten:

NopolaNews — Pubblicazione di informazioni in Internet e organizzazione delle catene di produzione — Progetto esplorativo.  Heh, n
iinpä.