Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kuukauden yritys: Linja-autoliikenne Esa Oksa

Kyyjärven yrittäjät/ Katriina Oinonen 4.8.08

Esa Oksa aloitti linja-autojen kuljettamisen isänsä Veikko Oksan autoilla jo vuonna 1977. Isä oli aloittanut linja-autoliikennöinnin vuonna 1963 ja Esa jatkoi parin vuoden kuljettajana olon jälkeen yrittäjänä 1979. Linja-autoliikenne Esa Oksalle tulee ensi vuonna täyteen 30 vuotta yrittäjyyttä.

Esa Oksalla on kolme autoa, joista uusin on viime keväänä hankittu bussi. Esalla on tilapäisapuna ulkopuolisia kuljettajia, mutta muuten hän ajaa useimmat ajot itse. Oman sekä naapuri kuntien linja-autoyrittäjien kanssa tehdään mukavasti myös yhteistyötä eli lainataan autoja, jos omat autot ovat kaikki jo menossa.
 
Linja-autoliikenne Esa Oksa tekee enimmäkseen tilausajoja kotimassa sekä naapurimaissa. Esa järjestää myös itse matkoja. Kotimassa tilausmatkoja tehdään ympäri Suomea esim. lentokentälle ja kauppakeskuksiin (esim. Ikea). Ensi viikolla Esan bussi suuntaa Enontekiölle, jonne hän vie Karstulasta joukon vaellusretkeläisiä. Yhteistyössä Järvi Radion kanssa on järjestetty Järvi Radion kuuntelijoille matkoja. Koululaiskuljetuksia Oksan autoilla on ajettu vuodesta 1963, joten Kyyjärven koululaiset ovat tulleet tutuiksi.
 
Esa Oksa kertoo, että tilausmatka ovat lisääntyneet, lieneekö syynä bensan hinta. Yhteiskyydillä matka on tietysti edullisempaa ja mukavalla porukalla matka sujuu rattoisasti.
 
Linja-auton kuljettaminen ja tilausmatkojen tekeminen on Esan mielestä mukavaa työtä. Jos jotain huonoa pitäisi sanoa, voisi se olla ehkä työajat, jotka painottuvat viikonloppuihin ja kesälle. Hyvää työssä on sen vaihtelevuus. Jokainen matka on erilainen erilaisten matkojen ja matkustajien ansiosta. Matkustajat ovat eri-ikäisiä ja matka voivat viedä paikkoihin, joihin muuten ei varmaan tulisi tai osaisi edes lähteä. Lisäksi omassa yrityksessä työskentely antaa oman vapauden tehdä työtä ja suunnitella erilaisia matkoja.
 
Vapaa-aikana, kun sitä joskus onneksi kuitenkin on, Esa saattaa pakata asuntovaunun ja lähteä pariksi päiväksi jonnekin hiljaisuutta hakemaan. Liikunta on myös tärkeää vapaa-aikana ja keilaaminen, rullaluistelu ja hiihto tuovat mukavaa vaihtelua autossa istumiseen.