Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Terveisiä Kanadasta

2.8.2008 Marja-Leena Ruuska / Kanada / AT

TERVEISET TAALTA CANADASTA. Oli tarkoitus laittaa joku sana 2008 Suomalaisten suurjuhlilta Torontosta joka pidettiin 27.6 elikka Finnjoy.

Me Ruuskan porukka oltiin myos edustettuna, niinpa tietysti Nora Maijakin (kuvassa) oli mukana edustamassa nuoremman polven suomalaisuutta.

Hans Myrskog on naiden juhlien jarjestelytoimikunnan puheenjohtaja. Hanelle ojennettiin taman vuotinen Vapaa sanan kulttuuripalkinto ja myos Suomi Seura myonsi hanelle kultaisen ansiomerkin. Hans on tosi toiminnan mies, han on toiminut Suomenkielen koulun johtokunnassa 1980-1990, Toronton Suomalaisen yhdistysliiton johtokunnassa 2000 luvun alkupuolelta, Pohjalaiset Kanadassa seuran johtokunnassa, Toronton Sisun tanhuajissa 1993 alkaen, Finnish social clubin jasen 1990 luvulta, Canadan Suomalaisten kulttuuriliiton johtokunnan jasen, vuotuiset Finn power tapahtumien jarjestaja, kunnia puheenjohtaja, yhdyshenkilo ja neuvonantaja vuoden 2005 Finn Gran fest tapahtumassa, Toronton suurjuhlien 2008 puheenjohtaja ja vetaja. Etta voimme suurella kunnialla kiittaa Hansia suuresta ja hyvasta tyosta etta kannustakaa ulkosuomalaisuutta tulemalla juhliin. Ensivuonna juhla on tarkoitus jarjastaa Sundburyssa joko juhannuksena tai pian sen jalkeen.

Ohjelmaa oli kaikille, oli naytelmia kuten POHJALAISIA, joka sai aivan valtavat suosion osoitukset, oli viulun soittoa, tanhua ym  myos oli telttoja, josta sai ostaa suomalaisia tuotteita, nakkileipaa, sinappia, Marimekkoa, Iittalaa, suklaataa ym ym ym.

Juhlakonsertti kruunasi kaiken. Juhlassa esiintyivat sopraano Mirjam Kemppainen, Cindu Koistinen tanssiryhma Pikku Purppurit, mezzosopraano Karen Davidson, lausuja Eva Hakala, hengellisen musiikin esittaja ja tekija Pekka Simojoki Helsingista, nice j Trio kansantanssi kokoonpano Hilipakka Siilijarvelta. Hieno juhlakonsertti osoitti jarjestajien perusteellisuutta tilannesilmaa suunnittelutaitoa. Myoskin harvoin suomalaisille esiintyva Andrea Hansen oli juhlan tahti. Han on Toronton sinfoniaorkesterin jalkeen mm pohjoisten lasten musiikkikasvatukselle omistautunut. Hansen on yksi kolmesta Kanadansuomalaisesta, jolle on myonnetty order of Canada tunnustus. Kaksi muuta ovat Reynold Pehkonen ja Paul Siren.

FIINNJOYN kaltaiset tapahtumat ovat oivia paikkoja nayttaa jalkipolville mista ukki ja mummi ovat tulleet ja mita suomalaisuus merkitsee. Siella tapaamme vanhoja tuttuja ja teemme uusia tuttavuuksia.

Terveiset vaan kaikille Kyyjarvelaisille ja hyvaa kesan jatkoa

Kesaterveisin Marja Leena ja Ahti Ruuska