Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Uusi tapahtuma: Yörompetori + iltabileet

Moni on varmaan käynyt rompe- tai kirpputoreilla, mutta millainen on yörompetori? Se selviää perjantaina 15.8 Linnan maastossa.Yhteistyökumppanit

Onko Nopola Newsissä aineksia Euroopan mestariksi?

11.8.2008 Aaro Toppinen - Kyyjärven Mediamyllärit ry

.. tai edes 35 sakkiin. Se jää nähtäväksi, sillä nyt ilmoittaudutaan Euroopan mestaruuskisaan.

Viime vuonnahan Nopola News edusti Suomea World Summit Award 2007 -kilpailussa, mutta aika ei ollut vielä kypsä yhteisölliselle tiedontuottamiselle.

Internetissä on niin valtavasti sivustoja, että vain minimaalista osaa pystyy itsekukin seuraamaan, Eu:llakin kymmeniä ehkä satoja erilaisia. Onneksi on kuitenkin yhteistyökumppaneita, jotka välittävät tietoa ja niinpä Viisari ry:ltä tuli tiedote European e-Inclusion Awards -kilpailusta. Kiitos heille.

Euroopan komissio on siis julkistanut European e-Inclusion Awards -kilpailun, jonka tavoitteena on mm. tietoisuuden lisääminen, yhteisöllisyyden vahvistaminen sekä hyvien käytäntöjen löytäminen ja niiden esitteleminen muille eli kuten tuolla englanninkieleisellä sivulla asia on ilmaistu; etsitään tieto- ja digitaalitekniikkaa hyödyntäviä toteutustapoja, jotka aiheuttavat positiivisia "impacteja" eli nopolaisittain käännettynä sytkäyksiä. Tieto- ja digitaalitekniikka kuuluvat olennaisena osana kuvaan mukaan sekä tietenkin sen paljon puhutun digitaalisen kuilun kaventaminen erilaisten toimijoiden välillä.

Eu-historian ensimmäisessä European e-Includion Awards -kilpailussa on 7 eri katergoriaa. Kussakin kategoriassa valitaan viisi parasta projektia, joiden edustajat kutsutaan Ministerial Conferenceen Wieniin 1.12.2008 esittelemään hankkeitaan. Loppuhuipentumana samana iltana valitaan katergorioiden parhaat, Euroopan mestarit.

Kilpailun tuomarointi perustuu niin ikään seitsemään eri tekijään, joista ehkä hauskin on ns. WOW-factor. WOW-factor voitaneen kääntää erittäin vapaasti OHO-tekijäksi eli toisin sanoen mikä tekee hankkeesta sellaisen, että se aiheuttaa sen todellisen sytkäyksen.

Aikaa ilmoittautumiseen on syyskuun 12. päivään saakka, joten nyt kiireesti väsäämään kilpailulomaketta ensin suomeksi ja sitten vielä englannin kielelle. Hyville englanninkielen taitajille olisi talkootyötä luvassa.

Lisätietoja kilpailusta löytyy osoitteesta: www.e-inclusionawards.eu 

Ja jotteivät nämä meikäläisen hatarat käännökset johdattaisi ketään harhaan, tämän kuukauden pääkirjoituksena löytyy Karolina Kotwican Lontoosta toimittamaa virallista englanninkielistä materiaalia. Pääkirjoituksena siksi, että lienee ensimmäinen kerta kun EU käyttää kansalaismediaa viralliseen tiedottamiseen.