Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Jarkolle SM - hopea

27.8.2008 Heikki Hänninen/Tuija Vähämöttönen

Jarkko Parkkonen ponnistaa yhä korkeammalle.

Nuorten yleisurheilijoiden SM - kisa viikonloppua vietettiin 22.-24.8.2008. Keravalla kilpailivat T/P14-15 vuotiaat, Raisiossa kilpailivat M/N 16-17 vuotiaat ja Kajaanissa oli M/N 19 vuotiaiden kilpailut. Kyyjärven Kyvyn yleisurheilijoita oli Kajaanissa ja Keravalla.
Kajaanissa 19 vuotiaiden SM-kilpailuissa Kykyä edusti Jarkko Parkkonen korkeushypyssä. Jarkon kilpailukausi on ollut nousujohteista koko kauden. Kajaanissa sama tahti jatkui ja tuloksena oli SM - hopea uudella ennätystuloksella 202. Jarkon valmentajan Tuija Vähämöttösen mukaan kilpailu sujui hyvin.

Tuijan mietteitä kilpailun kulusta:

Jarkon sarja aina ennätyskorkeuteen oli upea ja puhdas. Yhtään tiputusta aiemmista korkeuksista ei ollut ja kyseiseen korkeuteen saakka hän olikin kisan johdossa. Kisojen ennakkosuosikkeina Jarkon lisäksi henkilökohtaisten ennätysten valossa olivat Eeropekka Uusimäki (215) ja Jarkon kanssa jo Suomea PM -kisoissa edustanut Henri Vitikainen (207). Eeropekka on kärsinyt koko kesäkauden loukkaantumisista, joten hänen tuloskuntonsa oli ennen kisaa arvoitus. Henri puolestaan on tehnyt hyvää tulosta koko kilpailukauden. Viimeiset korotukset olivatkin jo sitten jännitysnäytelmää, sillä aiemmista korkeuksista tiputtaneet Eeropekka ja Henri taktikoivat ja jättivät hyppyjään käyttämättä jättäen viimeisiä hyppymahdollisuuksiaan seuraavaan korkeuteen. Henrin taktikointi kannatti, sillä riman noustessa 204:ään, hän ylitti korkeuden, kun taas Eeropekka tiputti. Jarkolle siten hopeaa, sillä vaikka Eeropekka ylitti kilpailussa myös 202, oli hänellä tiputuksia aiemmista korkeuksista.
Nuori mies on siis matkalla kohti maailmaa ja arvokisoja. Jarkolle ja vanhemmille onnittelut upeasta työstä. Tästä on hyvä jatkaa uuteen kauteen sekä tämän kauden päättäviin ja 13.9 oleviin KLL:n (koululiikuntaliiton) SM –kisoihin Outokumpuun.
Jarkon hyppyjä seurasi myös Karstulan Mustaltapurolta kotoisin ("Jarkon naapurista") oleva Kunto Viiru. Hän on aikoinaan itsekkin ollut aktiivinen korkeushyppääjä. Hänen ennätys on 198cm joka on tehty vuonna 1965. Tulos on kova sillä siihenaikaan ei kentät olleen näin hyviä mitä nykyisin. Kunto on edelleen aktiivinen urheilun harrastaja hän on mm. Kajaanin Kipinän kunniapuheenjohtaja ja luovutti Jarkolle hopeisen mitalin näissä kisoissa.
Kyyjärven Kyky/ yleisurheilujaosto onnittelee Jarkkoa hienosta suorituksesta. Onnittelut myös valmentaja Tuija Vähämöttöselle hienosta  työstä Jarkon kanssa.
Nuorempien 14-15 vuotiaiden SM-kilpailut pidettiin Keravalla. Mukana kisoissa Kyvystä oli Ville Hänninen P14 keihäässä. Hän oli 14 tuloksella 45.80. Tulos on kesän tasoon nähden kohtalainen. Kilpailun voitti Tuomas Keto EvijU Suomen ennätys tuloksella 65,47, toinen Veikko Sottinen HollU 56,92 ja kolmas Joni Karvinen YlöjU 56,40.
Kyky / yleisurheilujaosto