Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Suomen Cup 2008

Kyky-Betset avasi lentopallokautensa voitolla Mäntässä lauantaina 13.9.

Suomen Cupin 1. kierros pelattiin viimekauden heikommin sijoittuneen kotikentällä. Voittaja jatkaa ja Kykyn voiton myötä vastaan asettuu SM-Liigan Valkeakosken Isku-Veikot. Ottelu on pelattava 21.9. mennessä mikä lienee myös pelipäivä.

Niin pelihän on siis Kyyjärvellä, koska betonimiehet sammuttivat Valon erin 1-3.   Mäntässä Kykyn joukkue esitti tasaisen varmaa peliä jokaisella tontilla. Isäntien lukuisat suorat virheet helpotti meidän työtä, saimme lahjoja eikä itse hölmöilty joten +/- tilasto antaa oikean kuvan voittajasta.

Serlan tehtaan varjossa ensimmäisen täyden 1-sarja kasteen sai kolme uutta betonimiestä. Aloitetaan nuorimmasta, Välahon Mikko 18 v. pelasi ensimmäistä kertaa virallisen sarjapelin Mäntässä. D-pojissa kuusi vuotta sitten soinilainen on kentällä nähty, mutta lajia on poika harrastanut alueen puulaakeissa. Kirvesmies amiksesta riittää vielä monta tarinaa ja miehen käden jälki tulee tutuksi yleisölle.

Seuraava kandi, Taneli Tiala 20 v. Mies muuttaa betonitehtaaseen ja Nopolan raitit tulevat tutuksi mister rauhallisuudelle. Liberona Valoa räpsytellyt kaveri suoritti asepalveluksen viime talvena. Edellinen kausi Reisjärven Voimassa 2-sarjaa, jossa saaliina kaksi voittoa. Pihtiputaan lentislukion tuote jolla opit mennyt perille.

Kolmannen korvapuusti;  Tomi Niemi 21 v. Pari vuotta sitten Kykyssä kehityspelaajana Koskelan kanssa. Tuntumaa hakenut passari täräytti ekan kokonaisen 1-sarjamatsin passarina ja muistoihin jää hieno voitto. Viime kausi meni Himangalla Brasilian miehen varjossa. 

Mäntässä muut pelurit olivat Koskela ja Darra yp:na, Mäkelä hakkurina ja Tuikka keskellä. Varamies palvelusta hätyytettiin apuva Tampereelta. Olli Löytönen kaasutteli paikalle helpottamaan valmennusjohdon paineita. Ei ollu turha reissu, niin uhkaava oli tilanne kolmannessa erässä kun Ollia vaihdettiin kentälle, että ei tuomari antanut lupaa vaan tarjosi ensin viivytysvaroitiksen ja seuraavaksi keltainen kortti ja piste naapurille. Otan kortin omaan piikkiin, mutta oliko Nakin maine siis kiirinyt hämeeseen? Pandan herkkuja kassillinen meni Tomi Niemelle Kykyn parhaana.

Suomen Cup jatkuu Kyyjärvellä ensi sunnuntaina alustavasti klo 19.00. Isku-Veikot Valkeakoskelta on mielenkiintoinen joukkua. Passarina häärää ikoni Sami Juvonen  ja yleispelaajana tai liberona Jussi Heino. Molemmilla miehillä maaotteluita takana kuten myös loistava ammattilaisura Euroopan kentillä. Ulkomaan apuakin löytyy, togolainen maajoukkueensa hakkuri Adje Agnithey omaa 360 cm ulottovuutta. Viimevuodet hän on hankkinut elantonsa pelaamalla Ranskan pro A sekä pro B sarjoissa.

Palataan otteluun loppuviikosta lisää ja aloitetaan virittelemään kameroita ja uusiakin hankintoja saattaa betonimiehillä ilmetä!

ps. Kuva ei ole Mäntästä vaan Kokkolan venetsialais-turnauksesta tältä syksyltä.