Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Reilun kaupan Kahvitauko 21.10.2008

14.10.2008 Eki Holmberg

Tule tekemään maailmanennätystä Kylätuvalle tiistaina 21.10. klo 14.00-15.00.

Viime keväänä amerikkalaiset tekivät maailmanennätyksen ,jossa tunnin aikana kahvitteli  yli 12000  taukolaista. Ensi viikon tiistaina 21.10. järjestetään Suomessa  Relun kaupan kahvitauko, jossa TEHDÄÄN uusi ennätys. Tavoitteena on 50000 kahvittelijaa kello 14 ja 15 välillä. "Otteluun" on ilmoittautunut kuntia,seurakuntia, yrityksiä ja yksityisiä ihmisiä ympäri maan. Kyyjärven seurakunta järjestää yhdessä  Kylätuvan emäntien kanssa "Kisakahvitauon".

Mikä on Reilu Kauppa eli kansainväliseltä nimeltä Fairtrade.  Se on kansainvälinen yhdistys ,joka tukee toiminnallaan kehitysmaiden pienviljelijöitä, pienyrittäjiä ja työntekijöitä, jotka muuten jäävät suurten ylikansallisten toimijoiden jalkoihin. Heillä ei myöskään ole kansallisia tai vastaavia tukijärjestelmiä, kuten meillä. Tuotevalikoima on nykyisin jo melko suuri. Tunnetuimpia tuotteita ovat kahvi,tee, kaakao ja suklaa. Enemmän tietoa  Reilun kaupan toiminnasta jaetaan kahvitauolla.

Miksi seurakunnat ovat asialla. Toiminta suuntautuu nimenomaan kehitysmaihin ja niiden heikossa asemassa olevien yrittäjien,viljelijöiden,käsityön tekijöiden , auttamiseen. Toiminta on valvottua ja apu eli myynnin tuotos menee oikeaan osoitteeseen.Osalla tuotosta osuuskunnat kehittävät oman yhteisönsä olosuhteita.Raha jonka he saavat ei ole avustusta vaan heidän oman tuotoksensa tulosta.

Tule osallistumaan ja hetkeksi taukoilemaan. Tavataan tiistaina .

E Holmberg,  Kirkon ulkomaanavun yhdyshenkilö

Ps. Ensi viikolla alkaa myös kansainvälinen Ekumeeninen vastuuviikko, jossa  aiheena on  "Ihmiskauppa, nykypäivän orjakauppaa"Siitä enemmän viikon alussa.