Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Raportti tet-jaksosta NopolaNewsissä

9.10.2008 Tero Ohranen

Meidän luokka, 9, on ollut työelämääntutustumis- eli tet-jaksolla tämän viikon.
Kerron tässä jutussa miten oma harjoitteluni on sujunut.

Oli taas aika hankkia tet-paikka. Viime kerralla kun kysyttiin, onko tet-paikka tiedossa, vastaus oli selvä kyllä. (Vietin jakson ST-Suunnittelussa Karstulassa)
Mutta nyt oli erilainen tilanne; minulla ei ollut hajuakaan minne menisin. Mutta sitten se kirkastui, kun joku ehdotti että menisin Nopola Newsiin. Siinä se! Nopola News! Hyvä idea!

Lähetin Tietohankkeelle sähköpostilla pyynnön tet-paikasta. Myöhemmin saavuin sopimuslappu kourassa Myllylle ilman minkäänlaista tietoa vastaanotosta; se oli kuitenkin erinomainen ja täytimme sopimuksen. Valtava helpotus, mutta sitten alkoi odotus. Sieltä se maanantai 6. päivä kuitenkin tuli ja saatoin aloittaa hommat.
Sain heti eteeni kannettavan ja aloin työstää valokuvia, jotka tulisivat julkaistavaksi.
Niissä ei nokka kovin kauaa tuhissut. Pian lähdimme kuvaamaan puolukoiden luovutusta Monnarille. Valitsin kuvista parhaat kys. juttuun Newsissä.
Tiistaina saavuin paikalle jo klo 8, koska minun tuli lähteä jo kahdelta iltapäivällä, oli menoa. Ensin piti ratkaista se, miksi Aumasen Hannun hirvivideo ei toiminut.

Se oli väärässä tiedostomuodossa, eli kun vaihtoi oikeaan, videossa näkyi muutakin kuin mustaa. Katsoimme läpi yhden markkinoilla kuvatuista videoista, tarkoituksena tehdä mainos markkinoista. Lopulta päädyin kuitenkin tekemään esitepohjaa Nopola Newsille itselleen.
Keskiviikkona oli - yllätys yllätys - siivouspäivä. Imuroin koko Myllyn. Tämän jälkeen pääsin taistelemaan luokan koneiden verkkopiuhojen kanssa. Yhdestäkin johdosta tuntui puuttuvan parisenkymmentä senttiä (myöhemmin huomasimme, että osa pöydistä oli aseteltu siten, ettei johtojen mitta riittänyt). Syönnin jälkeen lähdimme pienelle (kuvaus)"retkelle". Ikuistïmme videolle muutamien muiden tettiläisten elämää työpaikoillaan. Kävimme myös ottamassa muutamat videonpätkät sataman työmaalta.

Tänään torstaina (kun tätä kirjoitan) olemme ratkaisseet verkko-ongelmat luokassa siirtelemällä pöytiä.
Huomenna luokkaa tarvitaankin jo koulutuskäytössä.

Loppuun vielä tiivistelmä: Viikko täällä NopolaNewsissä on ollut todella mukava, välillä on voinut ottaa rennommin, mutta on joukkoon mahtunut ihan oikeaa työtäkin. Olen oppinut ymmärtämään tätä työtä, sitä, ettei aamulla välttämättä tiedä, mitä päivällä tekee ja mitä päivä tuo tullessaan. Työlle pitää periaatteessa omistautua, koska hommaa voi joutua tekemään vapaa-ajallakin. Välillä voi myös olla sellainen hetki, ettei olekaan mitään fyysistä tekemistä, pään sisäistä kyllä. Tai sitähän se suurimmaksi osaksi onkin, miettimistä.

Hyvää jatkoa,

Tero Ohranen