Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Katso lisäkuvat   

Praha, kävelyä satukirjan sivuilla

12.10.2008 Tanja Kyrönlahti & Tiina Pölkki

Viikonloppu tässä satumaisessa kaupungissa oli unohtumaton...

Praha on Tsekin tasavallan kaupunki ja sijaitsee keskellä Eurooppaa. Asukkaita kaupungissa on 1,2 miljoonaa. Lempinimet "kultainen kaupunki" ja "sadan tornin kaupunki" eivät ole liioiteltuja, sillä kaupungissa on lumoavaa arkkitehtuuria, joka on säilynyt vuosisatoja ehjänä. Kaupungin keskusta, jonka rakennuksissa näkyy monenlaisia arkkitehtuurisia tyylisuuntia, kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon.

Lentomme oli perillä illalla noin klo 20. Lentoasemalla meitä oli vastassa ystävällinen taksikuski Peter (www.lentokentta-praha.fi), joka vei meidät hotellille kertoen samalla kaupungista ja nähtävyyksistä.

Hyvinnukutun yön ja aamiaisen jälkeen lähdimme tutustumaan vanhaan kaupunkiin. Käytimme koko pitkän päivän kävelyyn ja nähtävyyksien kuvaamiseen. Kiemurtelevat ja kapeat kadut olivat täynnä turisteja. Lasia ja kristallia oli tarjolla joka kadunkulmassa. Kaupunki oli yleisilmeeltään siisti ja hoidetun näköinen. Paikalliset eivät olleet innokkaita neuvomaan tai puhumaan englantia. Metrolla ja raitiovaunulla pääsi liikkumaan kätevästi ja edullisesti eri puolille kaupunkia.

Ensimmäisen päivän nähtävyyksistä parhaiten mieleen jäivät mm. vanhan kaupungin aukio, St Vituksen Katedraali, sekä Kaarlen silta erilaisine taiteilijoineen ja muusikkoineen.

Reissumme toisena päivänä lähdimme tutustumaan Prahan linnaan, josta oli näkymä koko kaupungin ylle. Linnaa ympäröi kaunis puutarha, mihin olisi voinut jäädä istumaan ja haaveilemaan vaikka koko päiväksi... Jatkoimme kuitenkin kävelemistä ja loppupäivän käytimme shoppailuun mm. ostoskeskuksessa, jossa oli monenlaisia naisia kiinnostavia (=vaate/kenkä) liikkeitä. Hintataso oli Suomen luokkaa. Ruokapaikkoja ja kauniita kuppiloita löytyi joka makuun. Maistoimme myös kuulua tsekkiläistä olutta ja se maistui hyvälle, vaikkemme oluen ystäviä olekaan.

Illalla palailimme särkevine jalkoinemme hotellille pakkaamaan seuraavan päivän poislähtöä varten. Aika kului kuin siivillä, mutta päätimme palata jonain päivänä vielä takaisin...