Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Sydämelliset kiitokset!

12.11.2008 Marja Sinisalo/Anneliina Keisala

Kiitos kaikille energisille talkoolaisille See the Light - gospelkonsertin onnistumisesta!
Yhdessä tekeminen ja tapahtuman rakentaminen oli mahtava kokemus, ja jäljelle jäi kiitollinen mieli ja tyytyväisyys.

Perjantai-iltana (31.10.) liikuntahallilla oli paikalla paljon vahvoja hauiksen käyttäjiä, luovia taiteilijoita, ja tarjoiluvastaavia. Jokaisella oli matkassa iloinen mieli, taito ja vahva osallistumisen tahto. Paikat olivat kunnossa ennätysajassa!

Lauantaiaamulla (1.11.) varhain alkoi äänentoistolaitteiston ja lavan rakentaminen. Pian paikalle saapui moni nuori, ja vähän vanhempikin, osallistumaan käytännön töihin. Päivä oli pitkä ennen varsinaisen konsertin alkua, ja monia varmasti väsyttikin. Jännittynyt odotus kuitenkin kuvastui ihmisten kasvoilta, ja jokainen jaksoi hienosti hoitaa tehtävänsä.

Koulun ruokalassa oli  järjestetty ruokailu kaikille talkoolaisille ja yhtyeiden jäsenille ennen konsertin alkua. Saimme maistuvaa lasagnea, salaattia ja kotitekoisia sämpylöitä. Kaiken tämän järjestivät ja tarjosivat  Kyyjärven Maa- ja kotitalousnaiset, Palokuntanaiset, ja emäntänä vastuun kantoi Pirkko Viertamo. Lämmin kiitos kuuluu heille, ei päässyt verensokerit tipahtelemaan liian alas!

Illan hämärtyessä paikanpäälle alkoi hiljalleen virrata konserttivieraita. Nopolan koulun pihassa pyöri ”taivasvalo”, kuin symboloidakseen konsertin pääsanomaa, näe VALO… Ensimmäiset gospelsävelmät saliin saattoivat The Warmers yhtye, joka koostui lähiympäristön nuorista ja aikuisista. Musiikki oli letkeää bluesgospelia, ja tunnelma alkoi virittyä.

Kyyjärven kyliltä kyyditsi nuoria konserttivieraita Esa Oksan linja-auto, ja viimeisimmätkin kyytiläiset olivat paikan päällä reilusti ennen klo 18, jolloin kaikki toivotettiin tervetulleeksi ja ilta pääsi alkamaan. Kiitos siis Esa Oksalle kuljetuksista!

Kiitokset tyttökaksikolle, Iirikselle ja Tainalle, jotka esittelivät bändit ja juonsivat illan! He olivat saapuneet paikalle Helsingistä asti.

Energisenä tyttöbändinä mainostettu PunainenLanka eli PuLa, räväytti rajummin sanomaa Jeesuksesta!  Tytöissä todellakin löytyy energiaa, ja se jopa tarttui. Huomasimme hymy huulilla läpsyttelevämme kengän pohjaa lattiaan tahdissa, välillä nopeammassakin tempossa. Kiitokset tyttöbändille hyvästä soundista, energiasta ja sanomasta!

Connection Posse tarjosi gospelräppiä, mahtavia välispiikkejä ja aitoa, suoraan sydämeen uppoavaa sanomaa Taivaallisesta Isästämme, joka rakastaa meitä jokaista. Mahtoikohan kyseessä olla ihan ensimmäinen räppäri-yhtye Kyyjärvellä?  Vaikutuksen he tekivät, ja kiitos kuuluu myös heille!

Illan viimeisenä, vaan ei todellakaan vähäisempänä, lavalle hyppäsi KLS (= Kiitän Luojaani Sinusta) Ikaalisista. Heillä oli varattuna erityispitkä soitto juuri tälle illalle.  Jokainen bändin jäsen myös kertoi vuorollaan siitä, mitä usko Jeesukseen heille merkitsee. KLS:n sanoma ei jäänyt arvailujen varaan. Koskettavalla tavalla yhtyeen kitaristi puhui myös omasta kokemuksestaan siitä, mitä on olla koulukiusattu. Miltä se tuntui, mitä siitä seurasi, mutta ennen kaikkea, mikä siihen oli avuksi. Sali hiljeni täysin ja monien poskilla kiilteli kyynel… Kiitos KLS:n pojille!  Flunssan kourissa he jaksoivat soittaa ja jakaa hyvää sanomaa 1,5 tuntia.

Illan aikana kaikilla halukkailla oli mahdollisuus käydä hiljentymässä kauniisti somistetulla rukouskäytävällä. Kiitos sen järjestäjille!

Illan päätyttyä, ja konserttivieraiden hiljalleen suunnattua kotiin, jatkui talkooväen työ. Liikuntasalin lattian suojalevyt piti kantaa varastoon, Betset Oy:n lainaamat styroks-paalit, joista 24 neliön suuruinen esiintymislava oli rakennettu, kannettiin varastoon jne.  Buffet-kioskin, pukuhuoneiden, liikuntasalin siivous oli melkein valmis klo 02 yöllä. Aamulla Maija -siivooja kävi vielä puhdistamassa pölyisen lattian koneellaan. Kiitos Maijalle!

Mahtavaa oli seurata kuinka ihan koko perheinä oltiin mukana, messiin mahtui kaiken ikäiset!

Viimeiseen saakka mukana oli nuoria energisiä talkoolaisia, joita jo nauratti myöhempinä yön tunteina moni asia. Siellä väsymyksen keskellä alkoi kuitenkin jo ensimmäiset kysymykset heräillä; milloin tehdään tämä uudestaan?

Niin, konsertti onnistui yli odotusten, vaikka tuo talven ensimmäinen lumipyry hieman autoilijoita harmittikin.

Jos ajattelisi uusien konserttien järjestelyä, voisi hetken vetää henkeä, virittyä joulun tunnelmaan, ja ensi vuonna alkaa tähytä uusia mahdollisuuksia. Niinhän sitä tavataan sanoa; että jos Herra suo!

Kiitos siis:

Kaikille konserttia tukeneille yrityksille, yrittäjille, yhdistyksille, yksityisille, jotka olitte suurella sydämellä mukana tässä.

Kiitokset Kyyjärven kunnalle, joka viettää 80–vuotis juhlavuottaan  tänä vuonna.

Suuret kiitokset Maija-Liisa Immoselle, joka koulun rehtorina ja sivistystoimenjohtajana silloitti monta ryppyä ja ongelmaa tiellä. Kiitos Nuorisotoimelle, kaikesta panostuksesta, tuesta ja järjestelemisestä. Kiitos liikuntasalin käyttömahdollisuudesta niille, jotka joutuivat oman vuoronsa jättämään väliin.

Ilta on ikuistettu ammattimaisin kuvin Antero Ohrasen toimesta, ja liitteenä olevat kuvat ovat herkkupaloja monista.

Kiitoksia voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään ja monelle!

Mutta suurin kiitos kaikesta kuuluu Taivaan Isälle!