Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2013
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Ohjeita tiedottajille

Olette tekemässä Suomen ainutlaatuisinta verkkojulkaisua. Nopola Newsin peruslogiikka on hyvin yksinkertainen ja pitämällä mielessä muutaman asian, julkaisu pysyy selkeänä ja helppokäyttöisenä, niin tekijöille kuin lukijoillekin. Tieto löytyy sieltä mistä sen on tarkoitus löytyäkin.
Alla muutamia vinkkejä, joita toivomme kaikkien noudattavan.

 • Tieto tapahtumakalenteriin

  Tapahtumakalenterin tarkennettu käyttö- ja täyttöohje oikealla olevasta linkistä. Allaoleva yleisohje kannattaa pitää kuitenkin mielessä.
  Tapahtuman, kokouksen tai menovinkin järjestäjän tulee aina ensimmäiseksi kirjata asia tapahtumakalenteriin. Kirjaaminen kannattaa heti heti kun päätös on tehty vaikka itse tilaisuus olisi vasta kuukauksien päästä. Näin vältytään päällekäisyyksiltä tai vaihtoehtoisesti yritykset voivat järjestää menovinkkejä tapahtuman ympärille. Aina ei välttämättä ole tarkkaa päivää tiedossa, mutta asian voi hyvin kirjata tietylle kuukaudelle ja korjata sitten kun tiedot ovat tarkentuneet. Myös vähäpätöisiltä tuntuvat asiat kannattaa kirjata, sillä joku muu taho saattaa suunnitella tilaisuutta esimerkiksi samalle kohderyhmällä toisaalla. Juttujen sisälle tapahtumia ei kannata merkitä. Tämä 1. kohta on ehkä tärkein asia pitää mielessä.

 • Ennakkouutisointi

  Mikäli tapahtuman järjestäjä haluaa muistuttaa tilaisuudesta tai tehostaa markkinointia, kannattaa asiasta kirjoittaa erillinen juttu kyseisen aihealueen alle. Vaikka tieto onkin kalenterissa, se saattaa hvyinkin unohtua. Uutinen ei ole kopio tapahtumakalenterista vaan siinä voi kertoa hieman laajemmin asiasta. Muutamaa päivää ennen tapahtumaa kirjoittaja voi nostaa jutun pääuutiseksi tehostaakseen tiedotusta.

 • Jälkiuutisointi

  Tapahtuman tai tilaisuuden jälkeen on mukava lukea, mitä tapahtui. Jo näiden ensimmäisten juttujen jälkeen on huomattu, miten vähän sitä lopulta oman kylän asioista tietää. Juttu jälleen ao. aihealueen alle.

 • Muut jutut

  Läheskään kaikki uutisointi ei perustu tapahtumiin vaan julkaisussa tulee olemaan mukana on myös paljon kertomuksia ja juttuja eri elämän alueilta. Näitä juttuja voi kirjoitella joko näkyvissä olevaan lehteen tai sitten myös tuleviin avoinna oleviin lehtiin. Muutama numero eteenpäin on aina auki. Kirjoittamalla etukäteen vältytään siltä, että kuukauden vaihtuessa ensimmäisten päivien lehti ei ole "laiha" painos. Loppukuusta paksuutta on joka lehdessä varmasti riittävästi.

 • Kirjoittaja edustaa yhteisöään

  Vaikka käyttäjätunnus on henkilökohtainen, kirjoittaja tai tiedottaja edustaa yhteisöään ja kirjoituksella tulee näin ollen olla yhteisön tuki takana. Käyttösääntöihin tullaan myöhemmin tarkemmin määrittelemään vastuukysymykset.

 • Pääsääntöisesti yksi asia yhteen juttuun

  Nopola Newsissä tiedottaminen ja kirjoittaminen poikkeaa myös perinteisesti opitusta tavasta. Tavallisesti lehti-ilmoitukseen puristetaan samaan palstatilaan kaikki mahdollinen. Juttujen määrällä tai pituudella ei Nopola Newsissä ole yläräjaa, joten pääsääntöisesti kannattaa jutussa kertoa vain yhdestä asiasta. Verkkokirjoittamisessa tulee kuitenkin pyrkiä lyheen ja ytimekkääseen tekstiin omaa persoonallisuutta kuitenkaan unohtamatta.

 • Pitkäkestoiset tapahtumat ja kilpailut, kansalaisopiston piirit jne.

  Hyvä ohjesääntö näissä on; merkitse asia pitkäkestoisiin tapahtumiin, tee ennakkouutinen hyvissä ajoin ennen alkua. muistuta jutulla siinä kuussa kun kerho tai piiri alkaa. Jos tapahtuma on esimerkiksi vuoden kestävä kilpailu, voit muistuttaa jutulla kilpailun kestäessäkin.
 • Näillä muutamalla perusohjeella pääsee jo pitkälle ja tulevissa palavereissa nämä ohjeet varmaan tarkentuvat. Myös uusia ideoita otetaan ilolla vastaan.

  Ei muuta kuin perusasiat mielessä kirjoittamaan !