NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Isänmaallinen ilta tulevassa kotikirkossammeIsänmaallinen ilta tulevassa kotikirkossamme

Isänmaallinen ilta tulevassa kotikirkossamme

1.5.2013 kunnanjohtaja Eero Ylitalo

Kansallisen veteraanipäivän jälkeisenä päivänä saimme Sinikan kanssa osallistua sinivalkoiseen musiikkitilaisuuteen Kyyjärven kirkossa.

Musiikillisesta annista vastasi Saarijärven puhallinorkesteri, jonka ohjelmisto oli erinomaisesti viikonlopun teemaan sovitettu. Musiikkikappaleiden tahdissa vuoroin silmänurkat kostuivat tai jalat tapailivat marssin askelia. Jokainen sävel ja jokainen rummun isku oli kunnianosoitus sotiemme veteraaneille ja koko veteraanisukupolvelle, jotka ovat meille tämän hyvinvoinnin mahdollistaneet.

Kyyjärven kirkon kupeessa 73 sankarivainajan muistokivet ovat konkreettinen osoitus siitä, että maamme vapaus ei ole ollut itsestäänselvyys. On ollut mieluisaa huomata, että tulevassa kotikunnassamme veteraanisukupolven uhrauksia arvostetaan. Konsertin runsas yleisömäärä on siitä selkeä todiste. Veteraanien työn arvostaminen ja heidän tukeminen ei ole sodan ihannointia tai sankaritarinoiden tehtailua, vaan se on mitä parhainta rauhantyötä. Varmasti jokainen sodan kokenut suomalainen toivoo, että heidän jälkipolvien ei tarvitsisi vastaavaa kokea. Siksi on tärkeää, että noudatamme laulun sanoja "himmetä ei muistot koskaan saa".

Kaiken kaikkiaan sunnuntai-ilta oli mukava ja antoisa. Meillä oli Sinikan kanssa mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin, joiden kanssa tulemme tekemisiin sekä työni että myös toivon mukaan vapaa-ajan harrastuksienkin kautta. Näin meillekin tarjoutuu tilaisuus päästä osaksi sitä kyyjärvistä elämänmenoa, josta tähänastisten kokemustemme perusteella olemme saaneet hyvin myönteisen kuvan.

Olen tällä hetkellä toipilaana pienen leikkauksen jälkeen, ja siitä syystä en virallisesti ole voinut vielä istuutua kunnanjohtajan pöydän taakse Honkalehdontielle. Lääkäri on määrännyt lepoa toukokuun loppuun. Muuttokuormamme kuitenkin tulee Kyyjärvelle heti vapun jälkeen, ja asetumme taloksi sinne Tukkirantaan, Kyyjärven rannalle. Varsinaisessa muuttotyössä minusta ei ole konkreettista apua, mutta päällysmiehenä voin kyllä toimia. Sekin roolihan on tärkeää.

Toivotamme teille kaikille oikein mukavaa Vapun aikaa ja kevään jatkoa. Tapaamisiin Kyyjärven raitilla.

Eero ja Sinikka Ylitalo