NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Nopolan yläkoulun kevätjuhla 1.6.2013Nopolan yläkoulun kevätjuhla 1.6.2013

Nopolan yläkoulun kevätjuhla 1.6.2013

2.6.2013 Perusopetus/ Pirkko Kotanen

On tuota onnea minulla,
syli on täynnä sinua,
kädet ovat työtä täynnä,
maailma täynnä ystäviä.
-Matti Rossi-

Juhla aloitettiin laulamalla Suvivirsi, jonka Lotta Vallivaara säesti.

Venla Hakola ja Sami Toppinen toivottivat oppilaat, vanhemmat ja henkilökunnan tervetulleeksi yhteiseen juhlaan. Heidän tekstistä lainaten " Kymmenen vuotta on lyhyt aika, historiassa tuskin mitään, mutta meidän nuorten elämässä se on pitkä - se on kaksi kolmas osaa. Opiskelutietoja ja -taitoja me tarvitsemme maailmalle lähtiessämme. Me olemme kasvaneet ja kehittyneet niitä pienistä eskarilaisista. Kyllä nytkin jännittää: mitä ensi syksy tuo tullessaan. Emmehän me tiedä,mistä ovesta mennään sisään, mikä juuri on oikea ovi. Keneltä mennään kysymään, mitä nyt pitää tehdä. Toisaalta on kyllä aika mukavaa, jännittävän mukavaa. Tulee kaikkea uutta ja mahdollisuuksia. 

Kyllä me selviämme. Ikävä vaan tulee tuttua koulua ja tuttuja opettajia ja varsinkin meidän koulun taivaallisen hyviä ruokia. Oikeastaan me voisimme viedä opettajat ja keittäjät mennessämme. Kirjastoakin tulee ikävä.... Uskomme ja luotamme tulevaisuuteen. Meidän on astuttava ulos turvallisesta peruskoulusta.

On uskallettava kokeilla, on jaksettva yritää. Ehkä aina ei onnistu ja uusi pelottaa, mutta olen varma, että meillä riittää rohkeutta ja voimia selvitä. Tämä on meidän kotikuntamme, oppivelvollisuuskoulu, on antanut meille hyväät eväät elämäämme. Kiitos!"

9. luokan oppilaat esittivät runoja ja kevätpuheen piti Tuula Härkönen.

"Nyt olemme läsnä kevään juhlassa suvivirsineen, ajatukset jo lomassa ja vapaudessa. Nyt olette todellakin avaamassa uusia ovia, löydätte uusia opin ja elämän polkuja. Olkaa luottavaisia, uteliata ja innostuneita. Virheitä ei kannata pelätä, itse asiassa niistä oppii parhaiten. Toki kannattaa kuitenkin tarkistaa valintoja ja päivittää, niin suunnat kuin tavoitteetkin".

Tämän vuoden stipendit jaettiin seuraaville henkilöille:

Betset Oy:n stipendi kiitettävästä koulumenestyksestä ja menestyksestä matemaattisluonnontieteellisissä aineissa Anniina Ohranen ja Vilja Hakola.

Osuuspankin stipendi ahkeruudesta ja kiitettävästä koulumenestyksestä Venla Hakola.

Aino Lillvisin muistorahaston stipendi menestyksestä kotitaloudessa Anni Paananen.

Kyyjärven Yrittäjien stipendi yrittelijäisyydestä ja koulumenestyksen parantamisesta Joni Huumarkangas.

Paletin kauppiasyhdistyksen stipendi yrittelijäs, omatoiminen, yhteishaluinen, innostava oppilas Mikael Eskelinen ja Matias Turpeinen.

Tulostekniikka Oy:n stipendi kädentaidoista Heli Kärki.

Karstulan Rotary-Klubin stipendi sosiaaliselle, koulumyönteiselle ja yrittelijäälle oppilaalle Essi Lampila ja Eerik Noponen.

Kylätuvan naisten stipendi luokkatovereita kannustava ja positiivinen asenne luokkakavereihin Emmi Hänninen sekä myönteisesti koulutyöhön suhtauva oppilas Kalle Saukko.

Valtakunnallinen matematiikkakilpailun paikallisosuuspankin palkinto Vilja Hakola, Anniina Ohranen ja Venla Hakola.

Teknologiateollisuuden stipendi Elias Noponen.

Keskon Fair Play -stipendi oppilaalle joka on omalla toiminnallaan esimerkillisesti edistänyt koulun työrauhaa, suvaitsevaisuutta ja koulutyöhön kannustamista sekä myönteistä ilmapiiriä Anniina Ohranen.

Ruotsin kirjapalkinto Venla Hakola.

Maatalousaiheinen kirjoituskilpailu Lotta Vallivaara, Vilja Hakola ja Anniina Ohranen.

Musiikkiopiston stipendit: Essi Lampila, Saima Kytölä, Heta-Leena Vallivaara ja Lotta Vallivaara.

Lotta Vallivaara ja Saima Kytölä soittivat yhdessä pianolla Unkarilaisen rapsodin. 7. luokan oppilaat esittivät näytelmän "Kesäloman ylistys". Heta-Leena Vallivaara, Lotta Vallivaara ja Saima Kytölä esittivät yhdessä pianolla La Campanella.

Päättötodistukset jakoi Tuula Härkönen ja Pirkko Kotanen. 9. luokan oppilaat kukittivat ja halasivat henkilökunnan.

Hyvää kesälomaa ja Onnea uusiin haasteisiin.