NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
U.K. perinne sai jatkoa ja kyläkuusi valaistuksenU.K. perinne sai jatkoa ja kyläkuusi valaistuksen

U.K. perinne sai jatkoa ja kyläkuusi valaistuksen

3.12.2013 Eero Ylitalo / Aaro Toppinen

Ensimmäisenä adventtina tuiversi tuuli lähes myrskylukemissa, ja testasi Kyyjärven keskustassa uljaana seisovan kuusen latvassa olevan ison joulutähden jämäkkyyttä ja oksilla riippuvien lukuisien lamppuköysien kestävyyttä. Taipuu vaan ei taitu - on vanha suomalainen sananparsi joka tuli tässäkin todistettua.

Paanasen Janne oli tehnyt työn huolella, ja kunnantalon pihamaalle kerääntynyt sankka kuntalaisjoukko sai todistaa historian lehtien havinaa, kun vuosikymmenien tauon jälkeen Kyyjärven kuntakuvaan sytytettiin kilometrien päähän näkyvät jouluvalot. Sähkö valaistukseen kytkeytyi, kun valohankkeen pääsponsorien edustajat väänsivät yhteistuumin pääkatkaisijan kammesta. Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Johanna Humalajoki ja Kyyjärven Paikallisosuuspankin johtaja Urpo Ojala hoitivat tämän vastuullisen tehtävän mallikkaasti. Ja kuten Urpo puheessaan totesi jouluvalojen sytytyksestä tehdään vuosittainen perinne ja näin myös U.K perinne saa mukavasti jatkoa. Vanhemmat kyyjärveläiset nimittäin muistavat U.K Jalosen kyläkaupan kuusen valot ja tällä kertaa sytyttäjänä oli U.K Ojala. Joku iäkkäämpi herrasmies puolestaan muisteli, että kuusi saattaisi olla legendaarisen Panttilan rouvan istuttama vuosikymmenten takaa.

Kylätuvan naiset kestitsivät runsaslukuista yleisöä kahvin, mehuin ja joulutortuin. Kuusen juurella laulettiin yhdessä tuttuja joululauluja, joita säesti harmonikkataiteilija Ari Aumanen. Kaisa Tamminen yhdessä Nopolan koulun lasten kanssa hoitivat hienosti esilaulajien vaativaa tehtävää. Homma toimi tältäkin osin mallikkaasti.

Kyyjärven Piha- ja Kiinteistö Oy lahjoitti kuusen sähköistykselle tarvittavat maansiirtotyöt, ja kuusen runkoon kiinnitetyn pääkatkaisija tuotiin Kyyjärven Sahalta. Jouluvalotyömaa sai jo asennusvaiheessa liikkeelle lukuisan määrän vapaaehtoisia talkoolaisia, mikä on osoitus siitä että yhdessä tekemisen halu ei ole Kyyjärveltä kadonnut. Sen aktivoimiseksi tulee vain meidän kaikkien löytää erilaisia kohteita ja syitä.

Upea valaistu kuusi seisoo Kyyjärven kuntakeskuksessa todisteena siitä, että yhteistyöllä saamme tuloksia aikaiseksi.

 

Puiston sähköistys samalla kertaa

Jouluvaloja on viritetty milloin mihinkin, mutta kyseiseen kuuseen valoja on suunniteltu parin viime vuoden ajan. Suurin ongelma on ollut puutteellinen sähkön syöttö vaikka Kotikylän puistossa valot onkin. Kesämarkkinoiden aikaan ja muissakin tapahtumissa, yks sun toinen kulkee töpseli kourassa ja kyselee sähköä. Nyt tuo ongelma ratkaistiin rakentamalla puistoon kunnollinen virransyöttö samassa yhteydessä. Aina kun taajamassa kaivetaan, on kaivanto syytä varustaa putkituksella tulevaisuuden tarpeita varten ja niin tehtiin nytkin. Keväällä viimeistellään Lintulahdentien varsi madaltamalla ojaa ja puistoon on lisäksi suunniteltu siisti ja kunnollinen kolmikulmainen ilmoitusteline - valaistu sellainen.