NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Historian havinaa Niemelän talostaHistorian havinaa Niemelän talosta

Historian havinaa Niemelän talosta

10.1.2014 Veikko Huumarkangas

Maailmalla puhutaan tänä päivänä kovasti kannabiksesta ja sen laillistamisesta. Kantaa otetaan puolesta ja vastaan aina yle 1 aamulähetyksessä asti.

Historia toistaa itseään sanotaan. Taisto Lahtisen (Niemelän talon) kotimuseon kätköistä löytyi mainio vertailukohta tämän päivän kuumaan keskustelun aiheeseen.  

Vuosina 1946-1949 Pölkissä, Kotirannan kaupassa oli myynnissä erilaista piipputupakkaa. Nimeltään ne olivat Koli, Frisco, Senor ja Atland ehkä joitain muitakin merkkejä sieltä löytyi. Nimet kuitenkin osoittavat, että kovin on ollut jo silloin kansainvälistä meininkiä, noiden savukkeiden osalta.

Yhtymäkohtakin löytyy tähän päivään. Koska ennen vanhaan tupakan polttaminen kävi vain sätkiä käärimällä tai omatekoisella piipulla. Ollaanko siis palaamassa entisaikojen malliin "saas nähä" milloin tulee miesten pussihousut muotiin ja autokuskeille koppalakki päähän.  Heitetäänkö kohta bensiiniä ulkoilutakin päälle, että naisväki huomaisi kyseessä olevan automies.

Ruumiin ja sielunravintoa vuodeksi osiossa tulisi kyllä tiukka meikeläiselle tuon kahvin suhteen. Kahvia tulee haettua kaupasta -  kun se on vähissä, sen suurempia miettimättä.

Allekirjoittanut ei ota kantaa tuohon polttamiseen, kun ei ole koskaan itse " liielmiten" polttanut.

Terveisin

Veikko Huumarkangas

 

    Aihealueen yhteistyöyritykset