NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Kirkonkylän kinkereillä oli väkeäKirkonkylän kinkereillä oli väkeä

Kirkonkylän kinkereillä oli väkeä

21.3.2014 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Lumipyrystä huolimatta Airi ja Pekka Mäkelän koti täyttyi kinkerivieraista torstai-iltana 20.3. Kaikki tuolit tuli käyttöön ja vintin raputkin kinkerivieraista.

Airi ja Pekka Mäkelän koti on nimeltään "Vanhapaikka", mutta Airille ja Pekalle se on uusi paikka. He ovat laajentaneet ja uudistaneet itselleen Kalliorannantielle hienon kodin. Kinkereillä papin ja lukkarin johdolla käytiin tämän vuoden aiheita läpi. Rippi on meille hieno Jumalan antama armoetu. Saamme puhua mieltä raskauttavista asioista luotettavalle kristitylle ihmiselle. Emme ainoastaan saa "purkaa"  sisintämme, mutta ripin vastaanottajan tärkeä tehtävä on Jumalan puolesta julistaa kaikki synnit anteeksi. Virren veisuu kävi kanttorin johdolla voimallisesti. Yhteisvastuukeräyksestä puhuttaessa muistutettiin, että kyyjärveläisillä on ollut armollinen mieli jakaa omastaan. Olimme valtakunnallisessa tilastossa kahdeksannella sijalla.

Kirkonkylän kinkereillä on ollut kappelin kellohanke monia vuosia esillä. Nyt toive on toteutunut, kun viime kesänä kellot vihittiin käyttöön ja vielä seurakunta sai ne lahjaksi. Samoin on täyttynyt toivomus saada istuintyynyt kirkkoon. Nyt kirkon takapenkillä on läjä tyynyjä, jota voi käyttää. Uutena toiveena kinkeriväki esitti, että Hautausmaalle hankittaisiin rollaattori sitä tarvitseville. Sitä on vaikea kuljettaa mukanaan. Jos se olisi portinpielessä, sillä huonompi jalkainen voisi käydä haudalla. Seurakuntavaalit on tänä vuonna Isänpäivänä. Nyt kannattaa kerätä ehdokkaita ja ryhtyä ehdokkaaksi. Tulevina vuosina tehdään merkittäviä päätöksiä seurakunnissa. Kirkonkylällä on toimintaa kovasti niin kirkoissa, kodeissa, Kylätuvalla, Kivirannassa ja muissakin paikoissa. Ensi vuoden kinkerit sovittiin Tiina ja Jarkko Hänniselle.

Kiitokset Airille ja Pekalle hienosta kinkeri-illasta ja Siunausta uudelle kodille!

Seuraavat kinkerit on tiistai-iltana 25.3.klo 19 Nurmijoen Leppiniemellä.