NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Uusiokäyttöä tämäkinUusiokäyttöä tämäkin

Uusiokäyttöä tämäkin

3.5.2014 Juttuvinkki/AnneMari Mäntynen

Aina ei tarvitse kaikkea ostaa valmiina, jos on taitoa tehdä itsekin. Siitä osoituksena tämä kuvassa näkyvä hieno kylpytynnyri, jonka ovat rakentaneet Ville Pölkki (kuvassa) ja Kari Mäntynen

Pojat kävivät hakemassa viime kesänä Mäntysen Jyrkin maatilalta pieneksi jääneen ja ylimääräisen maitotankin ja rupesivat tuunaamaan siitä kylpytynnyriä. Kylpytynnyri on siirrettävää mallia, johon kuljetusalustaksi he laittoivat vanhan auton peräkärryn rungon. Peräkärry taitaa puolestaan olla alun perin Mauno Mäntysen tekemä.

Vettä on hyvä sekoitella lämmittämisen aikana, koska pintavesi tahtoo lämmetä nopeammin kuin pohjavesi. Siihen oivana apuvälineenä on maitotankin oma mela. Lämpömittari kelluu veden pinnalla ja sitä luulee veden olevan lämpöisempää kuin onkaan, jos vettä ei käy välillä sekoittamassa. Savupiippu, joka on noin puolisentoista metriä korkea, kulkee mukavasti kärryn alla kuljetuksen aikana.

Kovin hätäisen ihmisen hommaa tuo kylpytynnyrissä kylpeminen ei ole, koska veden lämmittäminen sopivaksi kestää useamman tunnin. Mutta on se vaivansa arvoista. Kylpytynnyriin on mukava on pulahtaa rentoutumaan etenkin nyt, kun uimavedet eivät vielä ole lämmenneet.