NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Verkkoyhtiön allekirjoitustilaisuudessa olivat edustettuina viiden kunnan edustajat. (Kuva: Jarmo Koskinen)
Kyyjärvelle rakennetaan nopeat tietoliikenneyhteydetKyyjärvelle rakennetaan nopeat tietoliikenneyhteydet

Kyyjärvelle rakennetaan nopeat tietoliikenneyhteydet

1.6.2014 Kyyjärven kunta / Eero Ylitalo

Kyyjärven kunnanvaltuusto päätti 10.4.2014 pitämässään kokouksessa, että kunta lähtee mukaan kuntien perustamaan valokuituverkkoyhtiöön, ja takaa sillä tavalla nopeat tietoliikenneyhteydet lähitulevaisuudessa koko kunnan alueella.

Keski-Suomen laajakaistahanke on ollut varsin monivaiheinen savotta, jossa käänteitä on riittänyt. Yhdenlainen kulminaatiopiste saavutettiin  Jyväskylässä tiistaina, kun viisi keskisuomalaista kuntaa oli edustettuna allekirjoitustilaisuudessa, jossa perustettiin yhteinen osakeyhtiö viemään laajakaistan rakentamisen loppuun kyseisten kuntien osalta. Kyyjärven kunnassa on koko valmistelun ajan nähty ensiarvoisen tärkeänä nopeiden tietoliikenneyhteyksien merkitys sekä elinkeinoelämälle että myös yksittäisille kuntalaisille. Kunnan päättäjät halusivat  myönteisellä päätöksellä myös varmistaa etteivät kunnan ja yksittäisten kyyjärvisten tähänastiset rahalliset panostukset valu hukkaan.

Kunnan päättävissä elimissä ei ole äänestyksiä asian tiimoilta tarvinnut suorittaa, mutta se ei tarkoita sitä etteikö asiaa olisi perinpohjin selvitetty ja keskusteltu sekä eduista että mahdollisista riskeistä. Mahdollisuudet nähtiin kuitenkin voimallisempina, ja niinpä kunnanhallitus Kumpulan koululla keskiviikkona 21.5 pitämässään kokouksessa valitsi Kyyjärven edustajat nyt perustetun Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n hallitukseen. Varsinaiseksi jäseneksi esitettiin Jouni Saukkoa ja varajäseneksi Anne Koskista. Kyseiset henkilöt tulivat myös valituiksi tiistaisessa yhtiökokouksessa.

Kyyjärven kunta on yksi niistä kunnista, joille on tukikelpoisen runkoverkon osalta myönnetty jo EU-tuki. Tuen saannin edellytyksenä on että rakennustyöt tukikelpoisen alueen osalta on oltava tehtynä kuluvan vuoden loppuun mennessä. Tukikelpoisella alueella tarkoitetaan tässä yhteydessä keskustaajaman ulkopuolisia alueita, eli esim. kunnan ympäristökyliä. Kuntapäättäjien tavoitteena on että myös ns. kakkosvaiheen, eli keskustaajamaan ja sen läheisyydessä olevien asuntoalueiden verkon rakentaminen käynnistetään  mahdollisimman pian. Se vaatii tosin erillisen valtuuston päätöksen ja asiaa valmistellaan parhaillaan.

Tulevana kesänä siis on luvassa erityyppistä maansiirtotoimintaa eri puolilla Kyyjärven kuntaa, ja sehän on elävän kunnan tunnusmerkki.